Elárverezték Szikora Róbert csikidam-ruháját

MTI
2004.03.20. 13:03
Vasárnap tartják a Petőfi rádió Adomány-hagyomány című jótékonysági árverés-sorozatának záró rendezvényét a Magyar Rádió Márványtermében. Az eseményen Kiss Gyöngyi, az adó főszerkesztője köszönő okleveleket ad át az elárverezett tárgyakat felajánló neves művészeknek, sportolóknak, közéleti személyeknek és a kuriózumukat megvásárló hallgatóknak.
A tavaly decemberben hagyományteremtő céllal útjára indított kezdeményezés célja, hogy a felajánlók és a hallgatók segítségével mindig egy-egy civil szervezetet támogasson a Petőfi Rádió. Az első "Adomány-hagyomány" során összegyűlt mintegy másfél millió forint kedvezményezettje a születési károsult gyerekek fejlesztésével, rehabilitációjával foglalkozó Gézengúz Alapítvány. Ezért számos közismert ember vált meg kedves tárgyától, hogy segíthessen, és az árverésből származó bevétel elérte a másfél millió forintot.

Szikora Robi csikidam-ruhát adott

A népszerű művészek és sportolók kalapács alá került tárgyai között jó néhány kuriózum van. Pécsi Ildikó például egy XIX. századi, kézzel festett porcelán figurát ajánlott fel az Aranyember forgatásáról, Moldova György azt az arany hegyű Mont Blanc tollát, amellyel 1988-tól öt éven át írt, Horgas Eszter egy 15 centiméteres aranyozott fuvolát, Kovács Katalin kajakozó azt a válogatott melegítőt, amelyben négyszer állt a dobogó tetejére, Szikora Róbert azt a "csikidam" fellépő ruhát, amelyet az R-GO húszéves, jubileumi koncertjén is viselt, Szalay Balázs autóversenyző egy tűzálló, Párizs-Dakar Szalay Team szerelőruhát, Ungár Anikó egy családi örökségből származó antik klakk-cilindert, Koós János azt a karmesterpálcát, amellyel a Zeneakadémián vezényelt, és még két régi dedikált lemezét, míg Nádas György első szóló lemezének legelső, dedikált példányát ajánlotta fel a jótékony célra.

Máté Péter kézzel írott kottája is elkelt

Voltak olyanok is, akik a műsort és az árverés hírét hallva ajánlottak fel tárgyakat. Máté Dorottya, Máté Péter énekes lánya a Magyar Rádió rendelkezésére bocsátotta Máté Péter Elmegyek című óriási sikerű dalának eredeti, kézzel írott kottáját, amely 360 ezer forintért kelt el.

A március 21-iki, vasárnap 14 órakor a Magyar Rádió Márványtermében megrendezendő eseményen - amelyen műsor is lesz - részt vesznek majd a felajánlók, a vásárlók többsége, a licitálásba bekapcsolódott Petőfi Rádió hallgatók, a Gézengúz Alapítvány képviselői, valamint az érintett szülők és gyerekek.