horoszkóp

Ayala mentette meg a Cégvezetők Bálját

2005.02.28. 09:36
A Velvet meghívatta magát az idei Cégvezetők Báljára, mert azt hitte, értékes üzleti kapcsolatokat létesíthet majd nagy cégek vezetőivel. Ehelyett majdnem éhen haltunk, majdnem megölt az unalom, Vincze Lilla áriázásával majdnem szétpukkaszotta a belső szerveinket, Szigeti Ferenc lírai gitárszámaitól majdnem sírtunk, de szerencsére jött Ayala, és megmentette az estét.

A jótékonysági célokat is támogató bálon a fellépőkön, az újságírókon és a szervezők rokonain kívül alig volt ott valaki, összesen lehettünk maximum hatvanan. Mi azt hittük, hogy a Cégvezetők Bálja valami nagy durranás lesz, mert a patinás Kárpátia étteremben tartották, erős nyálelválasztást megindító menüvel, Göncz Árpádné Zsuzsa asszonnyal, Vincze Lillával, és a bűvös „cégvezetők” hívószóval csábítottak - sőt a meghívón ez a szlogen állt: "Ahol az üzleti kapcsolat építhető" - de sajnos nem volt túl izgalmas az este. Ahogy a végén a műsorvezető találóan megfogalmazta, a technikai problémák tették igazán izgalmassá a bált.

Az éhség összehoz

Nézegessen hangulatképeket a bálról!

A szervezés kicsit sem volt felhasználóbarát, legfőképp azért, mert nyolcra mindenki megérkezett, de az ételt csak tizenegy után tálalták fel. Mi is éhgyomorra érkeztünk, hogy legyen hely az aszalt epres, sherrys kacsamájpástétomnak, a vöröslencse-krémlevesnek libamellel és gyöngyhagymával, a tejes borjúgerincnek fokhagymás kecskesajttal grillezett rakott krumplival és rókagombával, valamint a lágy csokitortának. Riporterünk fél órán keresztül hangosan csuklott az éhségtől, mert valamilyen teljesen érthetetlen okból a terv szerint az egész műsornak le kellett mennie, mielőtt az éhes szájak - nem csak a miénk, hanem látszólag mindenkié – ételhez juthattak volna.

Tudjuk, a bál nem az evésről szól, de a helyzet annyira vészes volt, hogy még konszolidáltnak tűnő hölgyektől is hallhattunk olyan beszólásokat, hogy mindjárt rendelnek egy pizzát, valaki pedig odáig vetemedett, hogy elsütötte azt a viccet, hogy „na, hamarosan kiderül, hogy a kamikáze hamikáz-e”. Szóval szenvedtünk kutyául, és talán nem is lett volna olyan zavaró az éhségérzet, ha éheztetés közben nem egy fantasztikus modelliskola negyvenéves modelljeit kellett volna nézegetnünk, ahogy szalagavatós színvonal alatti ruhákban divatbemutatósat játszanak, és nem lettünk volna kitéve Vincze „Orrhang” Lilla egotripjének, és Szigeti Ferenc akusztikus Demjén- és Elefántdübörgés-feldolgozásainak.

Sőt mi több, mikor azt hittük, hogy végre nem kell többé a gyomorsavunkat ádáz küzdelemmel a helyén tartanunk, bejelentették, hogy kapunk egy kis ráadás divatbemutatót esküvői ruhákból, amit érdekes módon hatéves-forma lányok viseltek az abszurditás netovábbjaként. Egy profi bálozónak látszó hölgy a toalettben felháborodottságának adott hangot, mert ő Náray-divatbemutatókhoz van szokva, és derogált neki, hogy az idő nagy részében szerinte hatszáz forintért kölcsönözhető konfekcióruhákat kellett nézegetnie.

Persze, lehet, hogy az éheztetéssel a szervezők az ismerkedést szerették volna megkönnyítheti, hiszen így a vendégek sorsközösséget érezhettek, és végtére is tényleg jókat nevettünk azon, hogy mennyire éhesek vagyunk. A sors iróniája, hogy három óra tömény unalom és ételvárás után rendesen megfeküdte a gyomrunkat a fejedelmi étel, és rettentően elálmosodtunk.

Higgyék el, Ayala jobb, mint valaha!

Ayala nem csak nekünk tetszett

Ha vacsora után nincs Ayala - akit a Szeszélyes Évszakokból illetve a Mikroszkóp Színpadról ismerünk - az Uborkában pedig ő volt Orbán Viktor hangja -, akkor riportercsapatunk valószínűleg még mindig a szivarszoba díványán szunyókálna. Ayala ugyanis annyira vicces volt, hogy felébredt tőle a közepes minőségű borok és a hirtelen jött étel által elnyomott lelkünk, ezért hálánk és rajongásunk jeléül most részletesen ismertetjük a nagyszerű repertoárt. Ugyan kicsit furán néztünk, amikor megtudtuk, hogy a rendőrség beszervezte, és ő lett a Szertelen Kék drogprevenciós alapítvány kuratóriumának megbízott vezetője, bár az ügynöklista közzététele óta mi már nem is tudunk igazán meglepődni semmin.

Ayala először beköszönt Fábry-hangon, majd Orbán-hangon is, aztán Máté Péter: „Egyszer véget ér” című dalának dallamára előadta fenomenális, tévés nosztalgiaszámát azokból az időkből, amikor még „együtt szívtuk a Forsythe Sagát” (copyright by Ayala). Volt benne Sandokan, Petrocelli, Magenheim doki, erre rímelt Jockey, Izaura, Riviéra, Esmeralda meg Guldenburgok is, az utolsó strófában pedig a régi szép időket ellenpontozva megemlítette Lajcsit, a Barátok Köztet, a „még két ilyen ötlet, és kitör a frász” sor pedig a Big Brother-házra rímelt. A szám végén Ayala megmondta a frankót: „Minket meglepetés már nem érhet, sorozatban vágják át a magyar népet”. Az ováció nem maradt el.

Pénisznövelés és drogok

Ezután Ayala Pataki Attila bőrébe bújt, és elénekelte a „Kör közepén áll egy lányka” című erotikus töltetű számot, majd egy Balázs Fecó-dal következett, amiből kiderült, hogy Balázs Fecónak nem jól főz a felesége, és a szurokdarabkákról nem hiszi, hogy hús. Ezt követte a Zorán-paródia az alábbi szenzációs sorokkal: „A szerelemnek múlnia kell, a szervezetnek innia kell.” Vagy: „ha csuklasz akkor állj le, haver.” Illetve: „A szervezetnek sok pia kell, akkor is, ha orra esel” – lirizált Ayala. Majd egy oktávot feljebb lépve Révész Sanyiként a péniszhossznövelés hátulütőiről kezdett énekelni: „Tél volt, hó esett, és jöttek a négerek” – döbbent csend – „a lányok tőlük vártak extra méretet, én meg arra gondolok, igazán ők nagyok” – aha, így már érthető. A dal végül arról szólt, hogy az énekes egy pirula segítségével négyszeresére növelte férfiasságának méretét, és összejött élete szerelmével, akiről kiderült, hogy a kicsit szereti.

Klikk a képre!

„Szóljon hangosan az ének, nem kell sapka télen” – jött a következő sziporka Soltész Rezső egykori Balázs Pali-hajzatára célozva. Ezután Ayala testéből D. Nagy Lajos szólalt meg, és elpanaszolta, hogy nem tudja normálisan kimondani az „s” hangot, majd következett Szikora „Csá-csá-csá, Szeretlek Benneteket” Róbert dala, a „Ballag az apuka, a szomszédos kupiba” kezdetű. Ezzel még mindig nem volt vége, mert Ayala annyira belemelegedett, hogy előadta nekünk a diszkós kislány történetéről szóló rapjét, amiből megtudtuk, hogy „ha az anyag a fejedbe száll, akkor a világ a fejére áll”, és „remegsz, mint a kőműves, ha elfogy az anyag”, majd a végén a jelen lévő anyukák erőteljes bólogatását kiváltva velősen összefoglalta a drogprobléma lényegét: „Extázival kezded, heroinnal végzed”.

Ha minden igaz, jövőre is lesz Cégvezetők Bálja, reméljük sikerült hozzá kedvet csinálnunk, és jövőre kicsit több vendég jön majd.

Jótékony célok
A bál a bevétellel nemes kezdeményezéseket, a Vízipók egyesületet és a Szertelen Kék alapítványt támogatja. A Vízipók egyesület a Dagály uszodában foglalkozik sérült gyerekekkel. Az egyesületnek négyszázötven értelmi fogyatékos tagja van: Down-kórosok, autisták, enyhén és középsúlyosan sérültek, halmozottan fogyatékosok, vakok és siketek egyaránt. Egészségesekkel integrált oktatásuk Hidroterápiás Rehabilitációs Gimnasztika módszerrel történik. A Szertelen Kék pedig – mint ahogy neve is mutatja - a rendőrség égisze alatt működő DADA program -Drog-, Alkohol-, Dohányzás- és AIDS-ellenes mozgalom céljainak támogatására szerződött, és jórészt felelős beosztású rendőri, belügyi szakemberekből illetve Ayalából áll.