Bálint Ádám önbizalma még mindig romokban, mert úgy érzi, a Megasztár zsűrije eltaposta. A musicalszínész egykor sanzonversenyt nyert, szerepet kapott a Volt egyszer egy csapatban, de a közönséget inkább az érdekli, összejött-e Tóth Gabival?

"A vigaszágas középdöntő után Soma csak ennyit mondott nekem a folyosón: jó fejlődést a döntők során. Akkor nem értettem, mire gondol" - emlegette a Megasztár tavaly karácsonyi fordulóját Bálint Ádám, aki a műsor történetének legtöbbet kritizált énekese volt a hatodik döntőig, amikor is a zsűri úgy döntött, nem folytathatja tovább a versenyt.

Erotikus tánc, "borzalmas" előadás

Bálint Ádám "Soma úgy tartja, gátlásos, feladatmegoldó énekes vagyok, akiről sosem lehet tudni, milyen a valódi személyisége. Ehhez képest az első döntőn mindent megmutattam. Imádtam a dalt, erotikusan táncoltam a színpadon, ahogyan még nem tették a magyar férfi énekesek. Lemeztelenítettem magam, és tele voltam önbizalommal" - mondta az énekes, akinek produkciójáról Pély Barna az ellenkezőjét gondolta. Értékelésében borzalmasnak nevezte Tarkan Sikidim című etnopop dalának feldolgozását.

"Az első döntő után minden szombaton remegő lábakkal mentem fel a színpadra. A zsűri szégyellősnek tartott, holott ők tapostak el. Amikor az utolsó szereplésemet fikázták, már nem akartam vitatkozni, tudomásul vettem, hogy nem kiváncsiak rám" - mondta Bálint Ádám, aki a kritikák nagy részével nem értett egyet, de kérdésünkre, hogy milyennek szeretné látni magát a színpadon, nem tudott válaszolni "Nincs olyan énekes, akinek személyisége teljességében látható a színpadon" - vélte, majd hozzátette, a sérelmeiről nem beszélt azóta sem a zsűrivel, amelynek tagjaival az utóbbi időben legfeljebb a sminkszobában futott össze.

Önbizalomhiány, dalok a szexről

Bálint Ádám "Az önbizalmam még mindig romokban, és ez kihat a színházi munkámra is. A Madách-beli próbáimon rettenetes vagyok. Kettőt nem bírok lépni, toporgok, Szirtes Tamás, a színház igazgatója pedig elküldött beszédtechnika-órákra, mert hadarni és dadogni kezdtem" - panaszkodott az énekes, Andrew Lloyd Webber és David Cullen májusban bemutatandó Volt egyszer egy csapat című musicaljének próbáira utalva. "Soha nem volt még ilyen problémám, pedig játszottam már főszerepet is a Valahol Európában című musicalben" - tette hozzá Bálint Ádám, aki korábban egy sanzonversenyt nyert, de ezzel a műfajjal nem foglalkozik azóta.

"Amíg a sanzonok szólhatnak botról, kutyáról, ételről, addig a magyar popdalok csak a szerelemről és a szexről szólnak. Ezért legfeljebb az újdonság ereje miatt lehetne sikereket elérni sanzonokkal." A hazai zeneiparhoz hasonlóan a közvéleményt is inkább érdekli Bálint Ádám és Tóth Gabi állítólagos szerelme, mint akár a megzenésített receptek.

Barátság Tóth Gabival

Bálint Ádám "Egyikünket sem kérdeztek meg, mielőtt azt kezdték pletykálni, hogy összejöttünk. Az igazság annyi, hogy mély barátság alakult ki köztünk, ahogyan Caramel és Bartók Eszter is a legjobb barátok lettek a verseny alatt. Ezek nem szerelmek. Az induláskor felkészítettek arra, hogy mindenféle híreket kreálhatnak majd az énekesekkel kapcsolatban, így aztán nem lepődtem meg" - mondta Bálint Ádám, akit ennek ellenére a sajtón keresztül sikerült összeugrasztani Torres Dániellel.

"Nem vigyáztam eléggé arra, hogy mit mondok. Még a barátnőmet is felhívták, hogy kommentálja a vitát. Kértem, mindenkit hajtson el, ne nyilatkozzon senkinek. Én meg róla nem szoktam nyilatkozni. Mivel mindent meg tudunk beszélni, ez nem okoz kellemetlenséget a kapcsolatunkban. Együtt nevettünk azon a híren, hogy Tóth Gabi miattam szakított, és most együtt vagyunk" - mondta Bálint Ádám.