Ismét országfelmérést tervez az RTL Klub, amelyre a játékosok mellé ezúttal is meghívnak ismert embereket. Az egyik sztárvendég Bajor Imre, aki mint kifejtette, nem tulajdonít különösebb jelentőséget az évszámoknak és a lexikális tudásnak, és úgy véli, ma már nincs szükség polihisztorokra.
A lassan összeszokó páros, Marsi Anikó és Vágó István ismét felméri a magyarok értelmi képességeit, vagyis ezúttal általános műveltségét. Az irodalmi, zenei, képzőművészeti és történelmi kérdésekben öt csapat - a hosszú hajúak, a kopaszok, a háziasszonyok, a postások és a focisták - valamint a meghívott sztárvendégek próbálnak meg helyesen válaszolni a kérdésekre. A meghívottak között van többek között Zalatnay Sarolta, Növényi Norbert, Erdei Zsolt, Lilu és Bajor Imre. Bajor úgy véli, a szombaton megrendezésre kerülő vetélkedőben nem annyira az ész számít, mint inkább a jó hangulat.

Csak a gombokat nyomogatja

Tekintse meg képeinket!
"Ez egy játék, én olyan hangulatfelelősként működöm. Nem tulajdonítok ennek különösebb jelentőséget, nem az a lényeg mennyit tudok, úgysem derül ki, hiszen csak a gombokat nyomogatom, hanem az, hogy jó legyen a hangulat, jót nevetgéljünk" - mesélte a színész a Velvetnek.

"Egyáltalán nem tartok ettől a szerepléstől, van egy filozófiám, miszerint az életet tehetségesen, és szakmailag felvértezve kell élni. Az én fejemben nincsenek adatok, meg pontos évszámok, mert azért találták ki a lexikont, hogy megnézzük benne, ha valamit nem tudunk. A mai világban szerintem nincs szükség polihisztorokra, utálom azokat az embereket, akik mindenhez értenek, de csak egy kicsit. Éppen elég ilyen ember van a környezetemben. Nekem az összes szerepem a fejemben van, emellé nem tudok információkat tárolni a francia forradalomról" - véli a színész.

Nem elég tájékozott

Bajor egyébként nem nagyon nézi a műveltségi vetélkedőket, legfőképpen azért nem, mert egyáltalán nincs ideje tévét nézni a munka mellett. Bajor Imre ezt meglehetősen fájlalja, mert mint mondta, nincs eléggé informálva a világ dolgairól. A színész a Bajor-show és a Heti hetes mellett játszik az Operett és a József Attila színházban, valamint Gálvölgyi Jánossal és Hernádi Judittal készülnek egy közös showműsorra, aminek bemutatója novemberre várható.

"Ezt még nem kezdtük el próbálni, szerencsére, mert így is alig van időm. Július 5-én lesz az utolsó előadásom, és utána rögtön levonulok a Balaton mellett lévő tanyámra, és ki sem mozdulok augusztus végéig, az biztos" - vázolta terveit a színművész.