Bajor Imre nem hagyja el az országot

2004.08.18. 11:03
Ausztriában fog fellépni show-műsorával Bajor Imre, aki a Velvetnek többször hangsúlyozta, külföldi szereplése, az újságokban megjelenetekkel ellentétben nem jeleti azt, hogy elköltözik, ráadásul nem is keres olyan rengeteg pénzt.
Ősztől az Amerikából érkező magyar vendégek meglepetése Bajor Imre lesz. Legalábbis Ausztriában, a színész ugyanis egy hotel felkérésére arra vállalkozott, hogy hétről hétre saját showműsorával szórakoztassa az Ausztriában telelő magyarokat.

Nem költözik

"Jól esik egy kis környezetváltozás, és hogy egy kicsit mást csinálok, de nem arról van szó, hogy el akarom hagyni az országot, vagy el akarok költözni innen" - utal Bajor Imre azokra az újságcímekre, amelyek azt hirdetik, hogy a színész elköltözik Magyarországról. "Miért mennék el, itt vagyok otthon, ez a hazám, szóval kérem, semmiképpen se írja, hogy el akarom hagyni az országot, mert az nem igaz." - tette hozzá, majd elmondta, ennek hangsúlyozása azért is rendkívül fontos, mert a kislánya a minap sírva hívta fel, mivel azt olvasta az újságban, hogy ő elhagyja az országot. "Sírt a telefonban, hogy akkor most nem fog látni többet nekem erre nincs szükségem, de most mit csináljak, pereljek?" - mondta a színész, aki megértéséről biztosította a sajtót, mondván, tudja, hogy uborkaszezon van, és minden hírre ráharapnak. Majd kifejtette, költözéséből mindössze annyi igaz, hogy minden héten eltölt egy pár napot Ausztriában.

"Igazából egy napot is elég lenne ott töltenem, de hát oda kell jutni, ráadásul ez a munka megköveteli, hogy alaposan felkészüljek rá. Élőben kell fellépnem a show-műsorommal, így foglalkozni kell vele. Ugyanúgy folytatom az itthoni munkáimat is, néhányat ugyan befolyásolni fog, de próbálom majd egyeztetni a munkáimat." Bajor Imre azt mondta, még ha minden héten napokat is tölt Ausztriában, ez nem egyenlő a külföldre költözéssel, ráadásul magyarok előtt fog fellépni magyar nyelven, így szinte semmit sem fog érezni abból, hogy Ausztriában van.

Film és pénz

Nem is tudná elhagyni az országot, hiszen szeptembertől itthon forgat egy filmet, Tímár Péter új vígjátékának lesz az egyik főszereplője. A filmről egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy a középkorban játszódó film, amely Bajor Imre szerint annak ellenére, hogy vígjáték, komoly film lesz.

Bajor Imre elismerte, a pénz is szerepet játszott abban, hogy elvállata a munkát, de a fő ok az volt, hogy a felkérés egy barátjától érkezett. Emellett jónak látta, ha egy új dolgot is kipróbál, az pedig szerinte természetes, hogy fellépésért jóval több pénzt kap, mint itthon. "Gondoljunk például egy magyar válogatott focistára. Ha ez a focista elszerződik az osztrák harmadosztályba, még úgy is jóval több pénzt kap, mint itthon. Így fölösleges ezt a pénzdolgot túlhangsúlyozni" - magyarázta a színész a Velvet újságírójának.