Balázs: 'A Kísértésben nem a szex a lényeg'

2004.03.18. 20:17
Óriási az érdeklődés az RTL Klub új műsora, az ősszel induló Kísértés iránt, amely a műsor készítői szerint nem is igazi valóság-show, nem lesznek nagy nyeremények, sőt szex sem sok, csak luxus, kísértés, na és Balázs.
Eddig 900 pár jelentkezett, de a határidő még nem telt le, és a párokon kívül még egyedülállókat is várnak a műsorba, tudtuk meg Herman Pétertől, a műsor producerétől.

Ellenállni, ellenállni

Az RTL Klub új műsorában négy, már együtt élő, de még nem házas párt repítenek el egy távoli szigetre, ahol aztán elválasztják őket, és csábításra éhes szinglikkel összezárva luxuskörülmények között próbálhatnak ellenállni a mindenféle, ám legfőképpen erotikus indíttatású kísértésnek.

Herman Péter hangsúlyozta, hogy kizárólag olyan párokat várnak, akik nem élnek házassági kötelékben, hiszen céljuk nem az, hogy házasságokat döntsenek romba. "Elsősorban a húsz-harminc éves korosztályból várjuk a párokat, de természetesen idősebbek is jelentkezhetnek, hiszen még mi sem tudjuk, ki lesz a megfelelő."

Pszichológiai játék

Herman Péter szerint ez nem igazi valóságshow, nem verseny, hanem pszichológiai játék. Célja annak lemérése, mennyire stabil egy-egy pár kapcsolata, és mennyire áll ellen kapcsolatuk a kísértésnek. A Velvet aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy ez mégiscsak egy mesterséges szituáció, és mint ilyen eleve konfliktushelyzethez vezet. Herman Péter szerint azonban az ellenállás szempontjából nem számít, hogy az ember milyen szituációban mond nemet, ha ellenáll, és a saját érzelmek megvizsgálására a műsor mindenképpen alkalmas. A párok természetesen tudják, mit vállalnak, így a helyszínen legfeljebb a párjuk okozta meglepetésre kellene számítani.

Rendhagyó a műsor abból a szempontból is, hogy itt nem lesz győztes, a párok végig bennmaradnak, csak a szingliket szavazzák ki a párjukat féltő fiúk és lányok. Cél, hogy a legszimpatikusabbak maradjanak bent, így a kísértés is a legnagyobb lesz.

"Feladatuk bőven lesz a szereplőknek, de ez egyelőre meglepetés, cél a pikáns szituációk kialakítása, az emberi tartás, a szerelem próbára tétele. Nagy jutalomra nem számíthatnak, de én úgy gondolom már az is nagy ajándék, ha valaki bölcsebb lesz egy játék kapcsán, és luxuskörülmények között tölthet el egy hónapot" - nyilatkozta a producer.

Balázs már bizonyított

Herman Pétertől megtudtuk: szakmai szempontok alapján választották Balázst műsorvezetőnek. "Nagyon népszerű a műsora, és neki már van tapasztalata a párkapcsolatok terén. Emellett nagyon empatikus fiatalember, és hiteles is" - fogalmazott.

Balázs - aki éppen élő adásban volt egy rádióműsorban, amikor felhívtuk - elmondta, hogy maga is csak pár napja tudja, hogy ő lesz a műsorvezető. Egyelőre az előkészületek és a háttérmunkálatok folynak, többek között a szereplők kiválasztása. "Nagyon jó hír volt hogy az RTL Klub számít rám, és bizonyítottam nekik az elmúlt egy évben, hogy más feladatokat is rám lehet bízni. Forgatni májusban megyünk, de a Balázs-show ez idő alatt sem fog szünetelni. Szóval örülök, azért is, mert rám gondoltak, meg természetesen azért is, hogy Mexikóba utazhatok."

Nem a szex a lényeg

Balázs is hangsúlyozta, hogy a Kísértés nem egy igazi valóság-show és nem a mesterséges szituáción van a lényeg, hanem azon, hogy a párok ellen tudnak-e állni a kísértésnek, erotikának. "Nem hiszem, hogy pornográf jelenetekre kell számítani, nem ez a műsor lényege. Az egész műsor nagyon romantikus közegben lesz, és bár biztos vagyok benne, hogy lehet majd érdekes szituációkra számítani, a lényeg nem a naturális testiségen van. Ez a műsor nem a szexről szól, hanem a párok között szerelemről, érzelmekről, hűségről, félelmekről, féltékenységről."

Balázs azt mondta, ő is bármikor bevállalna egy ilyen próbatételt, hiszen maximálisan megbízik a párjában - akiről azonban nem volt hajlandó többet mondani.