A pénz miatt verte meg az anyját Batman

2008.07.26. 09:05
Christian Bale azután verekedett össze az anyjával, hogy a húga százezer fontot kért tőle kölcsön, hogy felnevelhesse a gyerekét, de a színész nem akart adni pénzt. Batman anyja ezután elkezdte Bale feleségét szidni, aztán szépen eldurvultak a dolgok. Ismerősök elmondása szerint az egész helyzet azért alakult ilyen szerencsétlenül, mert Bale nem tudott nyugodtan elmenni a házból az ajtó előtt várakozó rajongók és fotósok miatt.

Vasárnap este letartóztatta a rendőrség Christian Bale-t, eddig csak annyit lehetett tudni, hogy azért, mert összeverekedett az anyjával. Mostanra szerencsére kicsit tisztult a kép: kiderült, hogy Bale testvére százezer fontot (28 millió forint) akart kölcsön gyereke felneveléséhez, de a színész nem akart adni, ezután Bale anyja szóváltásba keveredett menyével, amit a Batmant alakító színész már nem tűrt.

A család azért gyűlt össze Londonban, hogy együtt nézzék majd meg másnap a Batman új részének bemutatóját. Bale testvérei cirkuszban dolgoznak, bohócok, és a Daily Mail szerint viszonylag szerény körülmények között élnek.

„Christian nagyon gazdag ember, és arra kérték, hogy segítse ki a testvérét anyagilag” – mesélte egy névtelen forrás a Sunnak. Bale nemet mondott, anyja ekkor kezdte szidalmazni őt, és feleségét is, akivel nyolc éve házasok.

„[Bale] elvesztette az irányítást a dolgok felett, most már azt kívánja, bárcsak elhagyta volna a szobát. Normális esetben Christian csak hívott volna egy ismerőst, hogy elmenjenek egy bárba lenyugodni. De szó szerint beszorult ebbe a helyzetbe az anyjával és a testvérével, mert a hadseregnyi fotós és rajongó volt a ház előtt” – mesélte a Daily Mailnek egy ismerős az estéről.

Bale testvére és anyja, Sharon és Jenny Bale hétfőn és kedden tettek vallomást a rendőrségen. A rendőrök csak ezután hallgatták ki Bale-t.

Bale végül óvadék ellenében visszarepült Los Angeles-i otthonába, és tagad minden vádat. Szeptemberben mindenképpen vissza kell térnie Angliába, hogy megtudja, megvádolják-e valamivel, vagy kell-e valamilyen büntetést fizetnie.

Bale anyja eleinte tagadta, hogy ő hívta végül a rendőröket, sőt azt is mondta, hogy semmi érdemleges nem történt, de később beismerte, hogy ő hívta ki a rendőrséget, és tényleg volt egy incidens.

A feszültség egyértelműen abból fakad, hogy Bale lényegesen gazdagabb, mint családjának többi tagja. A színész szülei Bale gyerekkorában elváltak, apja az Egyesült Államokba költözött, anyja és testvérei Európában maradtak. Bale később az apjához költözött az USA-ba, ahol jobb sora volt mint a testvéreinek és az anyjának, akik egy cirkuszban dolgoztak.

„Ez egy mélyen személyes ügy. Arra kérem önöket, hogy ebben az ügyben tartsák tiszteletben a magánéletemet” – ennyit nyilatkozott mindössze az egész esetről Christian Bale.