horoszkóp

Munkanélküli milliomosok ügyében hallgatta ki a rendőrség Kustánczi Liát

2009.04.07. 21:57
Egy több tízmilliós zsarolási és emberrablási üggyel függ össze, hogy kihallgatták Kustánczi Liát, az ismert modellt, egykori playmate-et – értesült a Velvet rendőrségi forrásból. A három őrizetbe vett férfi egyike a modell barátja. A házkutatások során előkerült egy balta, és több véres ruhadarab. Kustánczi Lia nem nyilatkozik.

Mint azt korábban megírtuk, Kustánczi Liát vasárnap kihallgatták a rendőrök egy emberrablási és zsarolási ügyben. A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint H. B. 36 éves, H. I. 32 éves, továbbá H. A. 33 éves férfiak a gyanúsítottak, közülök egyikőjük hozható kapcsolatba a playmate-tel.

Kép: police.hu

A három férfi 2009. márciusától két, meg nem nevezett férfitól több tízmillió forintot követeltek, mondván, ha nem fizetnek, családjuknak és vagyonuknak annyi. A fenyegetés hatására a sértettek többmillió forintot, és egy luxusautót is átadtak a három férfinak – derül ki a rendőrség kacifántosan megfogalmazott közleményében.

Házkutatás, véres ruha, balta

A nyomozás adatai alapján alapos a gyanú arra is, hogy 2009. március 27-én délelőtt a három férfi egy újpesti edzőterem irodájában az egyik sértett szabadon bocsátását több tízmillió forint megfizetéséhez kötötték. Az emberrablással gyanúsított férfiak a sértett verése közben felhívták telefonon a másik sértettet, majd közölték, hogy addig nem engedik el a barátját, amíg ki nem fizetik a követelt összeget.

Kustánczi Lia

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Szervezett Bűnözés Elleni Főosztály rendőrei H. B-t a főváros VI. kerületében, H. I-t és H. A-t pedig újpesti lakásukban 2009. április 1-jén este fogták el. A nyomozók házkutatást is tartottak a gyanúsítottak otthonában, illetve az edzőteremben. Eközben véres ruhadarabokra, és egy baltára bukkantak.

Honnan van a lóvé?

A rendőrségi közlemény szerint a gyanúsítottak életkörülményei arra engedtek következtetni, hogy a bevallott jövedelmük egyáltalán nem fedezi az életvitelüket. „A gyanúsítottak egyikének lakásában tartott házkutatás során a rendőrök többek között egy olyan iratot is találtak, mely bizonyítja, hogy csupán a gyanúsított által lízingelt luxusautó havi részlete többszörösen meghaladja a férfi által bevallott havi jövedelmet, mindemellett több százezer forintért bérel luxuslakást a belvárosban.

Társa magát munkanélkülinek vallotta, miközben remekül élt. A harmadik gyanúsított szintén hasonló körülmények közt lakott, bár papíron a minimálbér kétszereséből tartotta fenn magát - írja a police.hu. A BRFK kezdeményezte a gyanúsítottak vagyonosodási vizsgálatát is.

A Független Hírügynökség információi szerint az ügy egyik gyanúsítottját az Andrássy út egyik luxus apartmanjában fogták el, ahol Kustánczi Lia is jelen volt. A hírügynökség úgy tudja, a férfinak nem ez az első hasonló ügye: korábban már egy 400- 500 milliós zsarolási ügybe is belekeveredett. A playmate többszöri megkeresésünkre is csak azt reagálta: nem nyilatkozik. Így nem derült ki számunkra, hogy mi lett a nálánál 14 évvel idősebb férfi sorsa, és mióta van újra együtt exével, akivel állítása szerint nyáron szakított.