Az egykori modell úgy döntött, hogy showjában egy egész adást szentel a nők legintimebb testrészének, mivel szerinte a hölgyek közül sokan nem ismerik igazán mi is van "ott lent". Banksnek világmegváltó műsorában egy szakértő is segített, meg egy plüss punci, akin a női anatómiát szemléltették.

Az exmodell, aki a Tyra Banks Show című beszélgetős showműsorában szívesen feszeget kényes témákat, már régóta tervezi, hogy egy adást csakis és kizárólag a női nemi szervnek szentel. Ezt a titkos vágyát ki is élhette a hétfői adásban: "Már két éve meg akarom csinálni ezt a műsort. Tudom, hogy nagyon sok nő számára nehéz beszélni a testünkben zajló folyamatokról. Pedig ez nagyon fontos. Remélem, hogy ezután a műsor után a nők nem fogják majd szégyellni azt, ami ott lent van" - olvasható Banks nyilatkozata a AHN oldalán.

A celeb persze nem egyedül világosította fel a tudatlan hölgyeket, a műsorban egy szakértő is szerepelt. Dr. Debbie, a tévépszichológus egy óriási, plüssből és szaténból készült puncin mutatta meg, hogy mit is láthatnak a nők, ha egy kis tükör segítségével megvizsgálják testüknek ezt a viszonylag ritkán látott részét. A műsorvezetőnő, aki mellett egy meglehetősen megszeppent néző állt, kifejezetten örült a műmuffnak, ami szerinte cuki, aranyos és tulajdonképpen úgy néz ki, mint egy plüssállatka.

Dr. Debbie fontosnak tartotta felhívni a nők figyelmét, hogy a tükörben azért nem pont ilyet fognak látni, az igazi például semmiképp se selyemből készült, és kis virágocskák sincsenek rávarrva. Ezt persze vehetjük viccnek, de azt már kevésbé, hogy dr. Debbie ezek után azt is külön kiemelte, senki ne lepődjön meg például azon, hogy a hüvelybemenet előtt egy másik kis nyílást is lát majd: "Az a húgycsőnyílás. Azon pisilünk. Nem a vaginán - avagy szülőcsatornán - keresztül. Sokan ezzel sincsenek tisztában" - állította a doktornő teljes komolysággal, miközben a kamera a stúdióban ülő nővendégek megdöbbent arcát mutatta. Nem biztos, hogy ez a megdöbbenés nőtársaik tájékozatlanságának szólt: a műsor elején Banks felmérte, hogy a nézők mennyire ismerik a női nemi szerv anatómiáját, és a közönségnek csak a 11%-a töltötte ki helyesen a képes kérdőívet .

Tyra Banks a szemléltetés után elárulta, neki édesanyja hívta fel a figyelmét arra, hogy érdemes lenne "lent" körülnéznie, hiszen csak így tudja észrevenni, ha valami nincs rendben. "Erre is ugyanúgy kell ügyelned, mint a szemed, az orrod, a füled, a szád, vagy bármelyik más testrészed egészségére"- emlékezett vissza Banks mama tanítására lánya.

A műsorban bemutattak egy texasi nőt is, aki utoljára huszonnyolc évvel ezelőtt járt nőgyógyásznál. Banks természetesen rávette a hölgyet, hogy vizsgáltassa meg magát és el is kísérte őt. "Ahogy közeledett a doktorral megbeszélt időpont, éreztem, hogy egyre idegesebb." Egy másik szakember ezután elmagyarázta, hogy milyen fontos a rendszeres vizsgálat, valamint a HPV, vagyis a humán papillómavírus elleni oltás.