Fajgyűlölettel vádolják Brigitte Bardot-t

MTI
2004.03.22. 17:07
Brigitte Bardot mindenki és minden ellen van: a homoszexuálisok ellen, a francia baloldal ellen, a zacskós levesek és a készételek ellen, a hajléktalanok ellen, az illegális bevándorlók és Franciaország "iszlámizálása" ellen.
Kiáltás a csendben - ez a címe a francia színésznő és állatvédő új könyvének. Jóllehet a több mint kétszáz oldalas kötet már hónapok óta kapható a boltokban, még ma is feltűnést kelt, mivel a francia emberjogi liga, valamint a rasszizmus elleni, a népek közti barátságért síkra szálló szervezet, az MRAP a fajgyűlölet felkorbácsolásával vádolja az egykori filmdívát.

Totál idióták a tévében

Tekintse meg galériánkat!
Egyes francia irodalomkritikusok "robbanékony röpiratnak" nevezték a könyvet, amelyben a színésznő általánosságban bírálja a dekadens francia társadalmat. Nem ússza meg szárazon sem a francia iskola, amely "az agressziók és a romlás..., mindenféle drogkereskedő..., leendő terrorista csoport és óvszerek tömeges használóinak a gyűjtőhelye", sem pedig a televízió, "a szellemi szegények szabadidős szórakozása", ahol csak "vesztesek" és "totál idióták" jutnak szóhoz.

Szidalmazza Bardot a homoszexuálisokat is, bár megírja, hogy számos barátja ilyen hajlamú, de ezek nem "riszálják a feneküket ... és nem panaszkodnak folyton eunuch hangon arra, hogy milyen gonoszságokat követnek el ellenük a degenerált heteroszexuálisok"- írja.

Sötét gondolatok, gyűlölt emberek

Bardot könyve nem kíméletlen társadalmi kritika, hanem egy magányos nő sötét gondolatainak felsorakoztatása. A könyvben mindenek előtt az egykor legendás színésznő embergyűlölete, de egyben az élet értelmének kétségbeesett keresése fejeződik ki.

A könyv utolsó oldalain ugyanis Bardot felteszi a kérdést: "Vajon az jelenti-e a sikert az életben, hogy az ember híressé válik?" "Az jelenti-e, hogy istenítik, elismerik és körül rajongják?" "A dicsőség múlandó, a bukás jóvátehetetlen".