BB Évit beszámíthatatlannak nyilvánították

2007.06.27. 09:13
BB Évit az igazságügyi orvos szakértő beszámíthatatlannak nyilvánította, ezért a Big Brother első nyertese ellen megszűntették az eljárást.

A Big Brother verseny első győztese, Párkányi Évi tavaly májusban egy kaposvári kocsmában randalírozott, melynek következtében hivatalos személy elleni erőszak, garázdaság és rongálás miatt kellett bíróság elé állnia.

Nem értette

BB Évi nem igazán értette, miért kell felelnie a bíróságon, idegesen, zavart tekintettel ült a vádlottak padján, utána pedig a Blikknek elmondta, örül a döntésnek, de nem érti, miért kellett ott lennie a tárgyaláson.

Drogfogyasztás nyomán tudathasadás

A család és védője indítványozására elmeszakértőket vont be a bíróság, hogy megállapítsák, Évi tudatában volt-e tettének következményeivel. A kedden meghallgatott igazságügyi elmeszakértők megállapították, hogy Évi jelenleg korábbi drogfogyasztásának nyomán kialakult tudathasadásos elmebetegségben szenved.

Felfüggesztett eljárás

Ennek alapján dr. Duduka Attila bíró azt a végzést hozta, hogy BB Évi betegsége miatt a büntetőeljárást mindaddig felfüggeszti, amíg állapotában javulás nem áll be vagy a cselekmények el nem évülnek, írja a Blikk.

BB Évi másfél éves kisfia János Noel gyámjánál, nagynénjénél nevelkedik.