horoszkóp

Jennifer Beals szereti a leszbikus szexjeleneteket

2005.02.18. 13:31
A Flashdance egykori sztárja most a "leszbikus Szex és New York"-ként emlegetett tévésorozatban tért vissza, és azt állítja: a nők sokkal megbízhatóbbak, mint a férfiak.

Jennifer Beals nagyon tanulságosnak találta a The L Word című leszbikus témájú szappanopera forgatását: rájött, hogy mennyivel jobban szeret nőkkel szexelni a kamera előtt. A sorozat egyik főszerepét alakító 43 éves Beals ugyanis azt állítja, hogy a férfiakkal ellentétben egy nőt nem szégyelli megkérni arra, hogy felvételkor takarja el a cellulitiszét, vagy emelje meg a mellét - és számára is teljesen természetes, hogy viszonozza nekik ezeket az apró segítségeket.

Kölcsönös apró szívességek

Jennifer Beals
Jennifer Beals
A Flashdance főszerepében feltűnt színésznő elárult pár műhelytitkot: "Egy nővel bármikor meg lehet beszélni, hogy ha a testem kevésbé esztétikus részei kerülnének képbe, akkor úgy helyezkedjen a felvételnél, hogy azt kitakarjuk. Nőként egy másik nőt simán meg lehet kérni, hogy "figyelj, ha majd forgatunk, megtennéd, hogy ide a cellulitiszre teszed a kezed?", sőt, olyan jelenetünk is volt, ahol arra kértem a partnerem, hogy kicsit emelje meg a mellem, hogy feszesebbnek látsszon."

A színésznő szerint a nők sokkal megbízhatóbbak, mint a férfiak: "Akárhányszor férfipartnerrel forgattam, elfelejtettek odafigyelni erre. De a nők pontosan értik, miről van szó, és hogy mennyire fontos ez egy nőnek - ha te segítesz eltakarni az enyémet, én is segítek takargatni a tiédet."

Abszurd a homoszexualitás elítélése

Beals egyáltalán nem aggódott amiatt, hogy a sorozatban a galériatulajdonos Bette Porter karakterével leszbikus szerepet kell játszania, sőt kifejezetten azért vállalta el a szerepet, hogy segítsen a homoszexualitással kapcsolatos előítéletek lerombolásában. A színésznő szerint egy leszbikus kapcsolat "érzelmekről, a szerelemről és a vágyról szól, amivel magam is pontosan tisztában vagyok és át tudom élni. A művészethez például sokkal kevésbé értek." Ezzel kapcsolatban megdöbbentőnek találja, hogy Amerikában micsoda ellenérzést generált a melegházasságok kérdése.

"Tisztában kell lennünk az emberi élet értékével, főleg most, amikor szökőárak, földrengések, terroristák és háborúk miatt bárki bármikor meghalhat. Fel kell ismernünk, hogy a szeretet és szerelem a legrendkívülibb dolgok, amiket az ember életében megtapasztalhat, és elítélni bárkit azért, mert szeret valakit - és mindegy, hogy ez a valaki épp milyen nemű -, egyszerűen teljesen abszurd." - nyilatkozta a színésznő.