David Beckham autogramot adott a madridi robbantónak

2004.03.24. 11:40
David Beckham hetekkel a 190 emberéletet követelő madridi terrortámadás előtt találkozott Mohamed Bakkalival, a támadás egyik gyanúsítottjával, akit azóta letartóztattak. Beckham aláírt születésnapi üdvözlőkártyát ajándékozott a 31 éves Bakkalinak, aki nagy Real Madrid-rajongó. A spanyol rendőrök Bakkali lakásán bukkantak az autogramkártyára, amikor két nappal a robbantások után letartóztatták a férfit.
A mobiltelefonok javításával foglalkozó férfi rendszeres látogatója volt a Real Madrid Las Rozas-beli edzőtáborának, és lelkesen gyűjtötte kedvenc játékosai autogramjait. Beckham aláírása mellett "Boldog születésnapot" felirattal látta el a Mohamednek címzett lapot.

Mindig ott volt

Mohamed Real-pólója húga kezében
Bakkali 38 éves unokatestvére, Zaki a The Sun angol bulvárlapnak elmondta, hogy rokona mindent tudott kedvenc csapatáról. "Mohamed minden meccsükön és edzésükön ott volt, jobban ismerte a csapat történetét, mint a sportriporterek" - mondta Zaki.

A Real Madrid szóvivője, Marta Sant Estaban is megerősítette, hogy Bakkali a Beckham otthonától nem messze fekvő edzőtábor látogatója volt. "Tudjuk, hogy itt járt, de nem tilthatjuk meg az embereknek, hogy a játékosokra várjanak" - fogalmazott a szóvivő.

Bombagyáros

A bíróság múlt héten kezdte tárgyalni a marokkói születésű Bakkali és társai ügyét, akiket a március 11-i terrortámadás elkövetésével vádolnak. Bakkali, akinek júniusban van a születésnapja, szerdán áll ismét a bíróság elé négy társával együtt. Kedden három további marokkói és egy spanyol állampolgár ellen emeltek vádat az ügyben. A terroristák tíz bombát robbantottak négy Madridba tartó vonaton, ezzel 190 ember halálát okozva. A rendőrség szerint a robbanószerkezeteket Bakkali telefonboltjában gyárthatták.