Victoria Beckham a nála is betegesebb külsejű modelleket nem engedte a kifutóra farmermárkája legújabb bemutatóján. Egy barátja szerint a focistafeleség úgy tartja, éhezés nélkül is nézhet ki jól egy nő. Ő azonban nem eszerint él.
Mozgásban a sáskanő

A sáskaalakú Victoria Beckham nem engedte, hogy farmermárkája legújabb kollekcióját túl sovány modellek mutassák be. A focistafeleség a bemutató előtti válogatásról tiltotta ki az anorexia nervosa fizikai tüneteit mutató modelleket, és teltebb nőket választott az egyébként csak kisméretben kapható ruhái bemutatására.

Nem baj, ha esznek

Victoria Beckham a Mirrornak elmondta, ismert olyan modelleket, akik szoktak enni, mégis vékonyak. Arról Beckhamné nem nyilatkozott, a divatvilágban már elterjedt kezdeményezéshez csatlakozott-e, miután az utóbbi hónapban újabb modellek haltak meg az állandó éhezés következtében, legtöbben arra tippelnek, egyszerűen irigy azokat a fiatal nőkre, akik nála is betegesebben néznek ki. Egy barátja elfogultan így nyilatkozott: „Victoria ezzel a gesztusávk arra szeretne rámutatni, hogy nem kell ahhoz éhezned, hogy jól nézz ki.”

Victoria Beckham módszeresen tendál az antinőideál megtestesítése felé, miközben éppen az ellenkezőjét gondolja saját külsejéről. Nemcsak plasztikai beavatkozásai segítettek az utóbbi években, hogy valószínűtlen külsőre tegyen szert, de a három terhessége alatt tartott szigorú diétái is kérdéseket vetnek fel pszichológuskörökben.