Don David Beckham behajolt egy őt éppen megörökíteni készülő fotós autójába, rázni kezdte, majd megkarmolta a nyakát. A fotós kameráját végül sem ő, sem testőre nem szerezte meg, így a paparazzi a felvétel alapján feljelentést tett a rendőrségen.

David Beckham úgy vélte, egy paparazzi zaklatja a családját Madridban, ezért rátámadt az őt éppen megörökíteni készülő fotósra. Az incidensről készült videofelvételt a News of The World honlapján tették közzé. A felvétel a Beckham házaspár La Moraleja nevű milliomos negyedben található 5 millió fontot (több mint 1.8 milliárd forint) érő ingatlanjának közelében készült.

Don David elveszti a türelmét

A képsoron mindössze annyi látható, hogy a Beckham család egy ezüst Audival leparkol egy út szélén a kamerától meglehetősen messze. Az autóból kiszáll Victoria Bechkham, édesapja, Tony és a retróviseletű focista, aki fekete napszemüvegben elindul a fotós felé, behajol az autójába, rángatni kezdi a kameráját, és ezt a kérdést ismétli hosszasan spanyolul: "mi folyik itt?" Majd ezt kibővítve "ez hihetetlen, az iskolánál, az otthonomban, az iskolánál, hihetetlen" - szavakat is ismételgetni kezdi. A fotós, akit Ramon Perez San Romannak hívnak, visszakiabál a focistának: "Mégis mit csinálsz? Nem veszed el a kamerámat!". Miután David Beckham távozik, a testőre is behajol, és fenyegető gesztusokat tesz, miközben a kamerát próbálja megszerezni.

Az eset után a 41 éves fotós tagadta, hogy a focista fiának iskolájánál készített volna felvételeket, és látleletet készíttetett a nyakán található két mély karmolásról, amelyet elmondása szerint David Beckham okozott. A köztük történt incidenst a spanyol bíróság vizsgálja, miután a fotós feljelentést tett.

Kártérításre kötelezhetik

"Don David Beckham kinyitotta Don Ramon Perez kocsijának ajtaját azzal a céllal, hogy megtámadja őt. Megragadta a fotós vállát és rázni kezdte" - fogalmazott a paparazzi jogi képviselője, aki szerint ezzel bizonyítható a testi sértés. Az erre vonatkozó orvosi jelentés szerint a fotós a nyakán megsérült és a verekedést követően 11 napig nem dolgozott.

David Beckham anyagi kártérítésre számíthat, noha szóvivője a sajtónak elmondta, a fotós valósággal zaklatta a focista családját. "Az az ember éjjel-nappal a család háza előtt ólálkodott" - állította.