horoszkóp

Benkő Dániel aszott keblére ölelte volna XVI. Benedeket

nsz
2009.03.03. 14:25
A lantművész úgy döntött, "kebelére öleli a világot", és tájékoztatja a vallási és világi vezetőket, a magyarok szeretik őket. Habár a hivatalos iratokat is elintézte, hogy bejusson XVI. Benedek pápához, a rendőrök mégiscsak megakadályozták, hogy a magával cipelt "Kárpát-medence esszenciával" a pápa elé járulhasson. Mindennek csupán az az oka, hogy nem tudta igazolni magát, mert papírjai a szállodában maradtak. Benkő, aki magát csak szegénylegényként jellemezte, nem szomorú, mert úgyis megpróbálja újra, és ellátogat majd Fidel Castróhoz és a Dalai Lámához is.

A csapongó faszművésznek már nem elég Magyarország, nagyobb térre van szüksége, így az egész világot akarja. Ezúttal nem megszexelni, csak a kebelére ölelni a kereszténységet, a pápát, Fidel Castrót, és mindenkit, aki szembejön. Benkő ugyanis úgy gondolja, hogy a magyarok mindenkit szeretnek, csak ezeket a mély érzéseket elnyomja a kisebbségi komplexus és az erőszak. Ő még az olasz rendőröket is szereti, pedig ők akadályozták meg, hogy ajándékával XVI. Benedek elé járulhasson.

Árad a szeretet

Benkő Dániel múlt hét hétfőn utazott ki a Vatikánba, hogy a tervbe vett száz vallási és világi vezető közül elsőként XVI. Benedek pápával tudathassa, a magyarok szeretik őt is, és a kereszténységet is. Benkő állítása szerint már évek óta tervezi a küldetést, sőt, hivatalos papírokat is intézett, hogy látogatást tehessen a pápánál, ám feledékenysége megakadályozta ebben. A csapongó faszművész, akit az RTL Klub stábja is elkísért e remek alkalomra, a szállodában felejtette az iratait, miközben a Vatikán sajtóhivatalába, a Vatican Press Office-ba tartott. Nyilván semmi gond nem lett volna, ha Benkő nem a feltűnő jelenségek táborát gazdagítaná. A lantművész a csendes visszafogottság helyett azonban a földön ülve gitározott a tiltott helyeken, néha pedig gazellaszerű ugrásaival juttatta kifejezésre boldogságát.

Klikk a világmegváltó Benkőért!

Az út során többször is igazoltatták, míg végül a szállodában felejtett iratok hiányában elvitték a sajtóirodába, ahol elkobozták a pápának szánt ajándékait. Csak a fadobozt kapta vissza, üresen. Benkő szerint már az egész út vészjóslóan indult, és bár nem sikerült találkoznia a pápával, boldog. "Már évek óta készültem erre az útra, mert elterveztem, hogy egy világkörüli út keretében elviszem a Kárpát-medence kincseit a jeles személyiségeknek, és az egész világot a kebelemre ölelem. Úgy gondoltam, hogy a római pápa érdemli meg az első ilyen ajándékcsomagot. Rajta keresztül tudja meg a kereszténység és a katolikus világ, hogy szeretjük őket, valamint az embereket, és nem a rossz kedvünket visszük, hanem derűt", mondta a Velvetnek Benkő, aki kifejtette, mindössze 100 méterre a céltól parancsoltak neki megálljt.

Benkő, a szegénylegény

"Baljós volt az indulás, mert már a gép sem akart elindulni. Aztán elvettek tőlem minden folyadékot, és megsemmisítették. Tulajdonképpen ez lett a sorsa a csomagnak is. Hétszer állítottak meg az utam során, letartóztattak, és eljárás alá vontak. Végül 100 vagy 150 méterre Őszentségétől kapcsoltak le. Jöttek rendőrök, civilek, gárdisták meg egyebek, mert azért elég feltűnő jelenség voltam", ismerte be a lantművész, aki mégsem barátkozott meg teljesen a történtekkel. "Én nem is értem ezt az egészet, mentem ott a magam kenyerével, meg a csodálatos borokkal és a pálinkával. Aztán amikor bevittek, kibontatták, és elkoboztak mindent, mert ugye nem voltak nálam a papírjaim, így pedig első számú közellenség lettem. Szomorú vagyok", nyilatkozta a csapongó művész, aki azért mégsem búsul annyira, mert bízik benne, hogy tervének híre legalább eljutott XVI. Benedekhez, ha már több millió forintba került, hogy kiutazzon hozzá.

"Évekbe telt, amíg összeszedtem azt a sok anyagot, és megszerveztem ezt az utat. Ez egy többmilliós projekt volt, és bár most nem sikerült személyesen átadnom a csomagot, legközelebb újra próbálom. Hiszen az egész világ megérdemli, hogy Dániel, a szegénylegény szeresse őket", osztotta meg velük világmegváltó terveit Benkő, aki legközelebb a Dalai Lámát látogatná meg, hogy neki is elmondja, a magyarok tudnak szeretni, csak ezt elnyomják magukban. "Ott az öröm és a szelídség bennünk, csak elnyomjuk, és a helyébe az erőszakot, a kisebbségi komplexust tesszük. Én meg azt mondom, hogy tessék ezt elfelejteni. Nincs krízis, nincs válság, csak a derű. Ezt a gondolatot a dzsungelbe menet előtt sikerült megszereznem magamnak - csak a derű a fontos, semmi más. Ugyanez vezérelt engem most, mikor Őszentségéhez mentem", mondta lapunknak a csapongó művész.