Főszerepet kapott az álriporter

2004.04.27. 09:17
Májusban kezdik forgatni azt a mozifilmet, amelynek főszereplője Beleznay Endre, hajdani álriporter. Endre teljes gőzzel a szerepre készül, sportol és fogyókúrázik. A filmről egyelőre keveset árult el, de megtudtuk, hogy egyszer leütötte Usztics Mátyást és nem veszett össze Liptai Claudiával.
Beleznay Endrét leginkább a Meglepő és mulatságos című műsor álriportereként ismerte meg az ország, kevesen tudják, hogy nagy színházi tapasztalattal rendelkezik, sőt többször játszott már tévéjátékokban itthon és az Egyesült Államokban is. Most azonban új kihívás elé néz, főszerepet kapott egy játékfilmben.

Nem lesz vicces fiú

"A filmről egyelőre nem árulok el részleteket - nyilatkozta Beleznay a Velvetnek - de nyilván nem meglepő, hogy vígjátékról van szó, hiszen eddig is szórakoztató szerepekben láthattak. Ennek ellenére egyáltalán nem a vicces fiút alakítom, hanem egy klasszikus, drámai szerepem lesz, és a filmben követhető lesz a jellemfejlődésem." Mint megtudtuk, Endrének nem csak jellemben, de testben is fejlődnie kell a szerephez, így komolyan edzi magát.

"Konditerembe nem járok, mert zavar, hogy néznek mások, így otthon kínzom magam, súlyzózom, futok, meg járok focizni. Nem mondom, hogy könnyű, mert az utóbbi években elhanyagoltam a sportot, sőt gimnázium óta nem sportoltam rendszeresen."

Beleznay Endrét az elmúlt öt évben többször kérték fel filmfőszerepre, de most először valósulhat meg valóban egy komoly mozifilm terve. "A film forgatókönyvén 2002 óta dolgozunk, és mostanra sikerült összehozni azt a pénzt, amiből a forgatást meg tudjuk finanszírozni. A forgatókönyvíróról, és a rendezőről egyelőre nem rántjuk le a leplet."

Leütötte Usztics Mátyást

Beleznay Endre elmondta, hogy olyan alkotóközösségre talált, akikkel öröm dolgozni, és sok terv van még a tarsolyukban a filmen kívül. Emiatt most inkább itthoni munkáira koncentrál, holott eddig többet dolgozott az Egyesült Államokban, de mint mondja, amerikai kapcsolatai nélkül nehezen mennének a hazai munkák. 1997 óta játszik többé-kevésbé állandó jelleggel tévéjátékokban, ahol bár főszerepeket nem, viszont annál szórakoztatóbb mellékszerepeket kapott. Szemfüles nézők itthon is láthatták már tévéjátékban, hiszen a Kisváros című hajdani sorozat egyik részében igen szakszerűen ütötte le Usztics Mátyást.

"A próbán még minden rendben volt, azt volt a szerepem, hogy leütöm, majd elrabolom. A felvételnél azonban valahogy túl komolyan vettem a szerepem, és valóban leütöttem, amiért Usztics Mátyás meglehetősen mérges lett, és mondta, hogy többet ilyet ne csináljak."

Sosem látott álriportok

Az álriporter egyelőre csak vendégként tér vissza a tévébe, nemrégiben Fábry Sándornál vendégeskedett, a napokban pedig a Balázs show-ba látogat. Mint a Fábry-showban is elhangzott, számos olyan elkészült álriport van, amelyet még sehol nem láthattunk, Beleznay Endre azonban nem tudott válaszolni arra a kérdésre, hogy mikor és hol mutatják be ezeket.

"Erről Friderikusz Sándort kellene megkérdezni, mert nála vannak a kiadási jogok. Beszéltünk róla, hogy kiadjuk ezeket az álriportokat, de akkoriban Friderikusz valamiért nem akarta, most meg nem is tudom mi van ezzel az üggyel. Mostanában nem is beszéltünk erről" - mondta.

Pedig igény valószínűleg lenne rá. Már az is egészen biztos, hogy nem terveznek új műsort Liptai Claudiával, hiszen Claudia a Csíííz óta "irányt váltott" és a mostani arculatába nem illik bele egy olyan jellegű produkció. "Egy darabig még jártunk együtt fellépésekre, de aztán megbeszéltük, hogy tovább már nem nagyon van értelme, és elváltunk. Nem vagyunk rosszban, de nem is találkozunk."

Talán azért, mert mint mondja most teljes egészében a forgatásra koncentrál; a filmet egyébként várhatóan ősszel mutatják majd be.