horoszkóp

Ötmilliós kártérítést követel Benedek a Blikktől

2005.09.28. 15:40
Benedek Tibor vízilabdázó szerint bemocskolta nevét a bulvárlap, mely keddi cikkében azt állította: a kétszeres olimpiai bajnok elcsábította egykori csapattársa, Kásás Tamás barátnőjét, Oroszlán Szonját. Benedek pert indít a lap ellen, és legalább ötmillió forintos kártérítést követel, írja a Színes Bulvár Lap. Madaras Norbert vízilabdázó botrányosnak tartja a lap húzását, szerinte egy szó sem igaz a dologból.

Benedek Tibor a Színes Bulvár Lapnak leszögezte: összesen egyszer beszélt Oroszlán Szonjával, és akkor sem voltak egyedül. Benedek barátnőjével, Epres Pannival, Oroszlánnal és egy csapattársa barátnőjével vacsorázott négyesben. Noha a Blikk szerint Benedek és Kásás ki nem állhatja egymást, éppen Kásás Tamás volt az, aki SMS-ben figyelmeztette volt csapattársát, hogy "ilyen hazugságot" akarnak írni róluk. Oroszlán Szonja is jóban van Epres Pannival, a botrányos cikk megjelenése után telefonon beszéltek egymással.

Becsületsértés, anyagi kár

Epres Panni, Benedek Tibor

Benedek ügyvédje, dr. Papp Gábor a Színes Bulvár Lapnak úgy nyilatkozott: súlyos jogsértés történt, amelynek közvetlen anyagi vonzata is lehet, ha a cikk miatt mondja vissza támogatását a vízilabdás valamelyik szponzora. Bár ilyen még nem történt, az egyik szponzor képviselője már kedden megkereste Benedeket, és érdeklődött az ügy felől. Az ügyvéd közölte: legalább ötmillió forintot követelnek majd a Blikktől.

Mind a Kásás-Oroszlán, mind a Benedek Tibor és Epres Panni alkotta pár valódi álompárnak tűnt éveken át, mígnem idén nyáron Oroszlán egyedül kezdett hazajárni új filmje forgatására. A hírek szerint a pár szakított, ezt azonban a mai napig sem erősítették meg, ahogy az okokról sem lehetett tudni semmit.

Benedek májusban lépett ki a válogatottból szívritmuszavarokra hivatkozva, bár folytatta a vízilabdát klubszinten a Domino-BHSE színeiben. A Blikk keddi cikke egy névtelenül nyilatkozó vízilabdásnak tulajdonította az információkat, melyek szerint már ez is Oroszlán Szonja miatt történt. A színésznő akkoriban a lap szerint nem utasította el, amikor Benedek "ráhajtott", és pár hónappal később emiatt is szakítottak Kásás Tamással. A felháborodott Benedek szerint a lap nem kereste meg egyiküket sem, mielőtt közölte volna a cikket.

Madaras is felháborodottan cáfolja

Madaras Norbert olimpiai és világbajnok vízilabdázó Benedekkel és Kásással is jó kapcsolatban van, előbbi ajánlotta őt maga helyett jelenlegi klubjába, az olasz Pro Reccóba, Kásással pedig a Vasasban együtt játszott, az elmúlt másfél évben pedig egymástól 70 kilométerre éltek Olaszországban (Kásás a Savona játékosa), így nem csak telefonon tartották a kapcsolatot, hanem gyakran személyesen is találkoztak.

"Felháborító, hogy embereket így hírbe lehet hozni. Az egész "sztori" úgy hazugság ahogy van, semmi, de semmi alapja nincs. Botrányosnak tartom, hogy csak a példányszám növelése érdekében ilyet meg lehet csinálni. Szerintem az is hazugság, hogy bármelyik játékostársunk "megerősítette" volna a pletykát. Részben mert tényleg nem igaz egy betű sem az egészből, részben pedig mert hiszem, hogy a sportágunkban nincsenek ilyen alattomos emberek" - nyilatkozta Madaras Norbert.

A Velvet megkeresésére dr Papp Gábor nem kívánt többet nyilatkozni, mint ami a Színes Bulvár Lapban megjelent.