Uhrin Benedek tiltakozik honlapja elvesztése miatt, ám kiderül, hogy a nyolcvanéves mesterhez egyszerűen csak nem érnek el a cybervilág hírei.
Hiába a kedélyállapotjavító februári tavasz, Uhrin Benedek meglehetősen szomorkás hangulatban fogadta telefonhívásunkat: nemcsak CD-eladási nehézségei támadtak, hanem azokkal a cégekkel is meg kell küzdenie, melyek átvették lemezeit, mégsem viselkedtek vele etikusan, végül méltatlankodásának adott hangot: "Elhiszi azt valaki, hogy pont az én CD-imet nem veszik, amikor a Szigeten is tízezrek tapsoltak nekem?"

Ilyen felvezetés után képzelhetik, mennyire tette boldoggá a hír, hogy www.kispatak.hu címen futó weboldala alatt egy lakókert hirdeti magát. "Hogy jön valaki ahhoz, hogy lefoglalja a weboldalam? Tiltakozom!" - tiltakozott a mester. A Kispatak című sláger Uhrin Benedek egyik leghíresebb örökzöldje.

Oldallépések

A Velvet kinyomozta, mi történt az Uhrin Benedek Fan Club (UBFC) által üzemeltetett oldallal. Ha a www.kispatak.hu linket adjuk meg explorerünknek, ezt látjuk, ha azonban a keresőprogram ablakocskájába írjuk be a mester nevét, akkor ez az oldal jelenik meg, a lila árnyalatú Sziget nagyszínpad tömege elé montírozott sanzonénekessel, majd 20 másodperc elteltével az oldal automatikusan a lakókert kezdőoldalára ugrik.

Hamarosan megoldódik a rejtély, kiderül ugyanis, hogy az UBFC már majdnem két éve lemondott a domainról: 2002 után nem fizették tovább a fenntartás költségeit.

Uhrin helyett lakókert

Felhívtuk a lakókert oldalát bejegyző internetszolgáltatót, melynek képviselője elmondta: amikor az Álom 2000 Kft. nevet viselő cég megbízta őket, szabad státuszú volt a domainnév, és sem nekik, sem pedig az egyébként Kispatak nevet viselő lakókerteseknek sejtelmük sem volt arról, hogy korábban az UBFC-é volt a kispatak.hu név. "A megbízónk külföldi cég, nagyjából annyi lövésük van Uhrin Benedekről, mint nekünk egy kazahsztáni popsztárról." - fogalmazott lényeglátóan a szolgáltató cég egyik munkatársa.

A tartalomváltás következményeként az Uhrin-rajongók "értetlenkedő, komolytalan, agyament" fenyegető levelekkel árasztották el a céget. "Rossz telefonbetyárkodásnak tűnt az egész" - tudtuk meg. Az Álom 2000. Kft jogi képviselője nem javasolta a cég megkeresését, mint mondta, "komoly befektetőről van szó, akit biztosan nem érdekel Uhrin Benedek".