horoszkóp

Dalszövegírói pályázatot hirdetett Benkő Dániel

2007.02.22. 09:38
Benkő Dániel eljuttatta a szerkesztőségünkbe azt a felvételt, amely a Kiszel Tünde-féle Várjuk az újabb csodát című dal eredeti változata volt. A dalnak egyelőre nincsen szövege, mert a lantművész azt szeretné, ha az olvasók írnák meg.

Benkő Dániel hetek óta saját valcerjén gondolkozik, legalábbis azt sugallta az a felvetés, amivel megkereste a szerkesztőségünket. „Dalszövegírói pályzatot hirdetek. Arra szólítom fel az olvasókat, hogy írjanak szöveget a keringőmhöz. Bontakoztassák ki a tehetségüket, itt az alkalom, hogy megmutassák a kreativitásuk” – mondta a lantművész.

Jógázás közben csoda

Klikk!

A felhívás előzménye, hogy Benkő Dániel reggel jógázása közben a televízióban felfigyelt Kiszel Tünde és Gerencsér Tamás Várjuk az újabb csodát című klipjére, amelynek zenei alapját eredetileg ő szerezte, de az elkészült produktum nem az ő stílusát tükrözte. Benkőt bántotta, hogy az előadók a korlátozott hangi adottságaikhoz torzították a dalát, amelyet azóta Kiherélt keringőnek nevez. Emellett pedig minden bizonnyal nagy reklámértéket látott abban, hogy a dallal kiemelten foglalkozzon.

Elsőként eljutatta szerkesztőségünkbe az eredeti dalt Romantikus keringő – Dániel valcerje címmel. „Ezen a változaton a Megasztárból ismert Széles Izabella dúdol, de hamarosan lesz dalszöveg is” – mondta akkor a szerző, majd néhány nappal később értesített bennünket arról, meggondolta magát. "Ahelyett, hogy hivatásos szövegírót kérne fel, szeretném, ha eddig ismeretlen, önjelölt dalszövegírók jelentkeznének."


Benkő Dániel válasza a Kiherélt keringőre.