Durvul Halle Berry válása

2004.06.23. 15:31
Halle Berry hűtlen férje hatalmas összeget követel a válásért cserébe, és tizenkét éves kislányát használja céljai eléréséhez. A színésznő úgy néz ki, csapdába került.
Most, hogy Halle Berry végleg eldöntötte, hogy válik, a hűtlen férj, Eric Benet minden követ megmozgat, hogy minél több pénzt csikarjon ki a színésznőtől, írja a The Star. A hamarosan csak ex-férj most éppen az esküvő előtt aláírt házassági szerződést kívánja megsemmisíteni, ami még nem is lenne akkora baj, ha ehhez nem éppen tizenkét éves lányát, Indiát használná fel, akihez Berryt szoros érzelmek fűzik. Benet június 1-én nyújtotta be a bírósághoz azokat a papírokat, melyekben megkérdőjelezi a házassági szerződés hitelességét.

A zsaroló férj

"Benetnek őrült követelései vannak, hogy fenntarthassa életmódját, és azzal zsarolja Halle-t, hogy India is nagyon nehezen éli meg, hogy nem tudja fenntartani korábbi életmódját. Eric azt mondja, India szinte szenved, hiszen olyan hirtelen kellett lemondania egy csomó dologról." - mondta a színésznő egyik barátnője az amerikai The Star magazinnak. Több ismerős elmondása alapján Benet azzal fenyegette meg Berryt, hogy korlátozza a láthatási jogát, amennyiben nem teljesíti követeléseit. A színésznő és nevelt lánya nagyon közeli kapcsolatban állnak, egészen azóta, mióta Berry összejött Benettel a kilencvenes évek végén.

Amikor a pár 2001-ben összeházasodott, a színésznő sajátjának fogadta Indiát, akinek az édesanyja még egészen kiskorában meghalt egy autóbalesetben. "Olyan, mintha a saját gyerekem lenne, mamának szólít.

A gyerek csak eszköz

A színésznő - aki állítólag 14 millió dollárt kap egy filmért - jogilag nem tarthat igényt a lányra, de továbbra is szeretne vele kapcsolatban maradni. "Halle nagyon ragaszkodik Indiához. Eleinte azért is nem akart válni" - nyilatkozta a már idézett barát. Így most a tizenkét éves kislány került a válás középpontjába, és előfordulhat, hogy Indián keresztül a leendő volt férj végül eléri amit akar, vagyis a hatalmas tartásdíjat.

"India már hozzászokott a gazdag lányok életmódjához, szeret úgy öltözködni és élni, ahogyan más jómódú lányok teszik" - indokolta Benet a pénzbeli követeléseit. A barátok szerint azonban a férfi csak csalinak használja a kislányt, és eleinte ez úgy nézett ki, hogy ez működik, hiszen Berry mindent megadna a gyereknek. Mostanra azonban megelégelte szexmániás férje trükkjeit, és reméli, minden bíró átlát majd a szitán, és nem ítél Benetnek egy fillért sem.