horoszkóp

Bery nem adhatott vért, mert meleg

2007.09.06. 17:40
Az énekes, aki nemrég bevallotta, hogy a fiúkat szereti, vért akart adni a Magyar Vöröskereszt által szervezett rendezvényen a Mom Parkban, az orvosok azonban elutasították.

Feljelentőnk a következő esetről számolt be: „Voltam vért adni, és előttem állt sorban Sugár Berci, akit rövid úton elküldött az orvos, mondván, hogy ja, hát akinek volt azonos neművel szexuális kapcsolata, az sajnos nem adhat vért.”

Természetesen felhívtuk Bery művésznéven futó énekest, hogy erősítse meg értesüléseinket. Sugár Berci, aki néhány hónapja vállalta másságát a nyilvánosság előtt, elismerte, az eset megtörtént, de a részletekről nem szeretett volna beszámolni.

Klikk!

A véradást szervező Magyar Vöröskeresztet az eset kapcsán arról kérdeztük, milyen feltételeknek kell megfelelnie azoknak, akik az ő rendezvényeiken szeretnének vért adni. A szervezet egyik munkatársa kérdésünkre elmondta, a jelentkezőknek a véradás előtt át kell esniük egy orvosi vizsgálaton, és ki kell tölteniük egy kérdőívet, amely segítségével felmérik az illető egészségi állapotát. Ez alapján döntik el az Országos Vérellátó Szolgálat munkatársai, hogy az illető alkalmas-e, vagy sem. A kérdések között az is szerepel, hogy volt-e a leendő véradónak azonos neműekkel kapcsolata. A homoszexualitás pedig az Európában érvényes standarok szerint kizáró oknak minősül.