horoszkóp

Százhúszezerért sztárvőféllyel mulathat

2008.02.22. 09:28
A hazai celebekkel nem csak céges rendezvényeken, hanem esküvőnkön is találkozhatunk, ha hajlandóak vagyunk százezreket áldozni rájuk. A hírességek közül van, aki a hagyományos vonalat követi; van, aki lazára veszi a figurát, mint például Tommyboy; Gáspár László pedig személyével emeli az est fényét. Az utca embere szerint ez is egy pénzkereseti lehetőség, amit akár arra is fel lehet használni, hogy megalázzunk egy számunkra nem túl szimpatikus celebet, mondjuk Fábry Sándort.

Egy internetes oldalon több hazai hírességet is megrendelhettek az esküvőre készülő párok, hogy ők vezényeljék le a lagzit. A „vőfélykedő sztárok” között sok olyan híresség is szerepelt, akik erről a szolgáltatásról nem is hallottak. Az adatbázis hibáját azóta korrigálták, azaz törölték a hamis adatokat tartalmazó aloldalt.

Persze a listán továbbra is szereplő sztárvőfélyek közül nem mindenki valódi ceremóniamester. Van, aki csak énekel, illetve személyével emeli az est fényét, mint például az éppen válófélben lévő Gáspár László – tudtuk meg Koczka Máté műsorszervezőtől. A hírességet általában a szervezők keresik meg, a megrendelő pedig csak a szerződés megkötésekor, illetve az adott eseményen találkozik kedvencével. Koczka Máté elmondta, általában nem szokott probléma lenni abból, ha az ügyfél egy kicsit különlegesebb kéréssel áll elő.

Nettó százhúsz

Az ország egyik legkeresettebb sztárvőfélye Szakál Miklós, aki az RTL Klub és a COOL TV képernyőjéről lehet ismerős. A műsorvezető, akit falunapokra, promóciós és céges rendezvényekre is ki lehet bérelni, egy-egy esküvőért nettó 120.000 forintot rak zsebre, ez viszont azt jelenti, hogy délután háromtól hajnali háromig szórakoztatja a vendégsereget. „Rajta kívül Tommyboy és Kasuba L. Szilárd is vőfélykedik, valamint Rékasi Károly, bár őt még nem közvetítettük ki. VV Marcsit pedig egyelőre még senki nem igényelte."

Tommboy először egy ismerős esküvőjén próbálta ki magát mint vőfély, röviddel a Való Világ után. „Az akkori barátnőmmel, Zsanettel elmentünk egy esküvőre, ahol az ottani ceremóniamester felhívott maga mellé.” A Való Villa egykori lakója egyébként nem ápolja a vőfélyi hagyományokat. Elmondta, akik őt kérik, tudják, hogy fiatalosabb, lendületesebb produkcióra számíthatnak. Mivel emellett továbbra is dolgozik chippendaletáncosként, többször is előfordult, hogy az esküvőt megelőzően a menyasszony lánybúcsúján is fellépett. Ha módja van rá, akkor kerüli az ilyen helyzeteket, ugyanis szerinte meglehetősen kellemetlen, ha a szerepek keverednek.

A listán szerepel még Sebeők János is, akit ugyan még nem kértek fel, de szívesen elvállalná. „Szeretem a családias hangulatot, így ez nem lenne ellenemre. Nem érzem megalázónak, hiszen arról vagyok híres, hogy sok olyan dolgot is elvállalok, amit az értelmiségi réteg többsége elítél. ” Sebeők János, akinek elkészült az első mulatós lemeze, elmondta, a Fókusz műsorvezetőjéhez, Gönczi Gáborhoz hasonlóan szívesen énekelne is egy-egy lagzin. Az RTL Klub munkatársa Smile nevű zenekarával számtalan esküvőn fellépett már.

Az utca hangja

Az emberek véleménye megoszlik arról, hogy szükség van-e „vőfélykedő sztárokra". Aki nem ítéli el teljesen a családi eseményeken haknizó celebeket, az a horribilis gázsi miatt mond le erről a lehetőségről.

Sándor (25)

Teljesen normális dolog, ez is egy pénzkereseti lehetőség. Ha lenne rá pénzem, és énekest kellene választanom, akkor Gáspár Lacit vagy Molnár Ferenc Caramelt kérném fel. El tudom képzelni, hogy átmulatok velük egy éjszakát. Ha a humor lenne a döntő szempont, akkor nem ismert embert hívnék meg, hanem fiatal humoristákat, akikre az interneten figyeltem fel. Ha pedig nagyon sok pénzem lenne, akkor Fábry Sándort invitálnám meg. Nagy vágyam ugyanis, hogy egyszer őt is porig alázzák. Nem szimpatikus, ahogy más emberekkel bánik.

Krisztina (26)

Az esküvő egy nagyon családias és személyes dolog. Szerintem családon belül mindenképpen kell lennie egy embernek, aki vállalja ezt a szerepet. Én biztos, hogy nem kérnék fel egy külsőst, hogy legyen vőfély, inkább egy ismerőst, vagy barátot bíznék meg ezzel a feladattal. Természetesen más a helyzet, ha a celeb a pár ismerőse, és így kérik fel. Én mindenestre nem ragaszkodom ahhoz, hogy egy sztár is legyen az esküvőmön.

Margit (55)

Hogy ki mennyire szeretne feltűnő esküvőt, az az ő dolga. Én biztos, hogy nem kérnék fel egy sztárt. Bár nem zárkózom el teljesen a dologtól, hiszen nagyon kedvelem a magyar művészvilágot és a hírességeket. Persze nem a mulatós, hanem a szolidabb és hangulatosabb sztárokat szeretem. Ha lehetne, akkor olyan előadót hívnék meg, aki jó hangulatot tud teremteni, és szórakoztató is. Persze ezek az emberek nem párezer forintért jönnének el.