horoszkóp

Betörők és sztárlakások

2004.11.24. 13:52
A napokban Ozzy Osbourne lakásából raboltak el értékes ékszereket, a szebb napokat látott rocker azonban nem számít kuriózumnak. A betörők ugyanígy meglátogatták Madonnát, Britney Spearst, Paris Hiltont, Björköt, és számos más sztárt is.
Legutóbb Ozzy Osbourne házába hatoltak be illetéktelen betolakodók és megszabadították a családot több mint félmilliárd forintnak megfelelő értékű ékszertől. A Black Sabbath egykori énekese azonban nem az egyetlen, akit atrocitások érnek saját otthonában. Az Angliában élő celebritik, élükön Liz Hurley-vel, már többször jelezték a rendőrségnek, hogy nem tartják megfelelőnek a londoni közbiztonságot, a bűnügyi felmérések szerint viszont a brit háztartások mindössze 3 százalékából jelentenek betörést évente. Ez nem számít kiugróan magasnak, így a sztárok valóban szerencsétlennek tarthatják magukat, hogy otthonukat ennyire vonzónak találják a betörők.

Madonna kétszer, Björk terhesen

Tekintse meg képeinket!
Nem menekült meg a támadástól Madonna angliai otthona sem, pedig háza védelmét ő sem bízta a véletlenre. Ennek ellenére 2000 júniusában a betörők minden feltünés nélkül felfeszítették a több millió fontos londoni ház kertkapuját,. Igaz, be kellett érniük a kertész lakosztályában talált zsákmánnyal, a nagy házba ugyanis nem tudtak bejutni. Pedig szegény Madonna előtte többször is nyilatkozta, mennyire szereti új, választott otthonát, mert sokkal nagyobb biztonságban érzi magát, mint Los Angelesben. A hoppon maradt betörők ráadásul nem adták fel, decemberben visszatértek, és megismételték a műveletet, míg az egész család az emeleten szunyókált. A házba ezúttal sem tudtak bejutni de Guy Ritchiet azért megszabadították autójától. Ezek után már Madonnának is elege lett, és 7 millió fontért vásárolt egy új házat a Notting Hillen.

2002-ben Björköt látogatták meg profi betörők londoni luxuslakásban. Az izlandi származású, 36 éves énekesnő második gyermekét várta, nem sokkal volt szülés előtt, és délutáni pihenőjét töltötte ágyában, miközben a földszintet alaposan kipakolták. Elvitték többek között Björk összes, rendkívül drága elektronikai berendezését. A rablás fényes nappal történt, ráadásul állítólag Björk élettársa is otthon volt, így nehezen érthető, hogy nem vettek észre semmit az egészből.

Tejjel locsoltak

2001 márciusában szegény Geri Halliwellnek kellett hotelbe költöznie, London egyik legbiztonságosabb helyén lévő otthonát ugyanis nem csak kirabolták, de alaposan fel is dúlták. A betörők először összepakoltak minden mozdítható dolgot, köztük a számítógépet és az ex-Spice értékes ékszergyűjteményét, majd Halliwell iránti ellenszenvüket kiélve telerajzolták a falakat obszcén ábrákkal. Alkotómunkájuk megkoronázásaképpen jó alaposan végiglocsolták a lakást tejjel és feketeribizlilével, nem csoda hát, ha szegény Geri egészen egy luxushotelig menekült. A betörés alatt ráadásul éppen édeskettesben turbékolt Robbie Williams-szel Holandiában.

Az énekesnő állítólag kisebb idegösszeomlást is szenvedett elcsúfított lakása láttán, és utána még sokáig nem mert egyedül otthon maradni.

Túl a tengeren

Nem kímélik a betörők az amerikai sztárokat sem, bár a kaliforniai szupererődítményekbe nehezebb a behatolás, mint a londoni lakásokba. Kirabolták már Britney Sperast is, még Timberlakes időszakában, 2001 szeptemberében, ráadásul teljesen amatőrök. Négy tinédzser tört be Britney és Timberlake közösen bérelt floridai házába, kiskorúságuk hozadékaként először az alkoholkészletet dézsmálták meg, de később azért összepakolták a fellelhető ruhákat, és videó berendezéseket is, mintegy 5000 dollár értékben. Britney-nek azonban az fájt a legjobban, hogy a leleményes tinik megszabadították egy szívének egy kedves home-videótól is, melyen Timberlakkel együtt szerepeltek. Ezt aztán később visszaszolgáltatták, de hogy hány másolat kering belőle, azt a mai napig sem tudni.

Klikk a képre!
Paris Hiltonnak szintén home-videóira kaptak rá a tolvajok, legutóbb augusztusban törtek be hozzá. A hotelörökös lányok lakása egy forgalmas utcában található, ennek ellenére minden akadály nélkül hatoltak be, és tulajdonítottak el mintegy 20 millió forintot érő ékszert és készpénzt, valamint 12 órányi videó felvételt, és más értékes tárgyakat, köztük egy laptopot. Paris Hilton a betörés után kisebb sokkot kapott, nyilván ezért nyilatkozta, hogy elvitték az összes pénzét. A pár hónapja ellopott szexvideókon, mint a Velvet is megírta, a dúsgazdag szőke örököshölgy Nick Carterrel és Jason Show-val tevékenykedik szexuálisan, nem csoda hát, ha Hiltont valóban megzavarta a rablás. Mivel a videófelvétel azóta sem lett meg, valószínűsíthető, hogy hamarosan az interneten látjuk viszont.