horoszkóp

Betty Blue börtönben ment férjhez

MTI
2005.01.08. 13:18
A bresti börtön egyik elítéltjével kötött házasságot Béatrice Dalle, az őrült szerepeiről és viharos magánéletéről ismert francia színésznő.

A bresti születésű Dalle, aki decemberben töltötte be negyvenedik életévét, rendszeresen látogat börtönöket jótékonysági akciók keretében. Így talált rá élete új párjára. Egy helyi lap szerint a ceremóniát a legszűkebb körben tartották a büntetés-végrehajtási intézményben, ahol a szerelmeseket egy köztisztviselő adta össze. A férj személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra, miként azt sem, hogy miért és mennyi időre ítélték el.

Verekedős, kokainozós volt

Béatrice Dalle, eredeti nevén Béatrice Cabarrou, a Betty Blue című Jean-Jacques Beineix-filmben tűnt fel 1986-ban egy fékezhetetlen, tragikus véget érő lány szerepében. Később olyan neves rendezőkkel dolgozott együtt, mint Michael Hanneke, Jim Jarmusch vagy Claude Lelouch.

#alt#
Béatrice Dalle

A Franciaországban csak "Nagyszájnak" nevezett színésznőnek nem idegen az igazság-szolgáltatás világa: 1992-ben ékszerlopásért ítélték el, hat évvel később egy parkolóőrt vert meg, majd 1999-ben Miamiben tartóztatták le kokain birtoklása miatt. Éppen ezért nem játszhatta el Bruce Willis feleségének szerepét A hatodik érzék című filmben, mert kitiltották az Egyesült Államokból.

Öngyilkos férj, meghiúsult házasság

Szerelmi élete sem mondható túl kiegyensúlyozottnak: első férje, Jean-Pierre Dalle festő, akitől nevét kapta, öngyilkos lett, utána egy francia rapperhez ment férjhez. Később azt terjesztette, hogy Alessandro Gassman menyasszonya, a nagy olasz színész fia végül mást vezetett oltárhoz.

Mostani választásával kapcsolatban a francia hírügynökség megjegyezte, hogy Béatrice még 1992-ben Maroun Bagdadi A levegő lánya című filmjében egy olyan nőt alakított, aki elrabol egy helikopter-pilótát, majd az ő segítségével megszökteti a börtönből szerelmesét.