Egymást tépik az egykori legjobb barátnők

2008.05.05. 12:05
Főleg az Egyesült Államokban divat, hogy a hírességek beszólnak egymásnak, mondhatni civakodnak, mint például Lindsay Lohan és Scarlett Johansson, vagy Madonna és Elton John. Sokszor a szintén amerikai popkultúrában létező legjobb barátnők fordulnak egymással szembe. Nálunk ez annyira nem elterjedt, de azért a Nagy fogyásnak köszönhetően ebben a témában is egy lépéssel közelebb kerültünk a világhoz.

Az angol szakzsargon catfightnak nevezi azt a speciális harcmodort, ami általában akkor tör elő a nőkből, amikor összevesznek egy férfin. Ilyenkor jön a hajhúzás, a karmolás, a szitkozódások, illetve az aljas módszerekkel bevitt, a másik felet a lehető legjobban bántó megnyilatkozások. A Yahoo Shine azokat a celebeket szedte össze, akik szinte folyton egymást becsmérlik. A versengés lehetőségének legkisebb szikrája is elég általában ahhoz, hogy beszóljanak egymásnak.

Paris Hilton – Kim Kardashian

Paris Hilton – Kim Kardashian

A beszólások közül az egyik legújabb Paris Hiltonhoz köthető. Egy rádióműsorban arról kérdezték Hiltont, szeretné-e Kim Kardashian fenekét magáénak tudni. Kim Kardashianról annyit kell tudni, hogy stylist, amerikai tévés személyiség, volt a Playboyban, egy pornóvideóval futott be és az apja az a Robert Kardashian, aki OJ Simpson védőügyvéde volt. Hilton azt mondta Kardashian fenekéről, hogy „Kim segge gusztustalan, egy szemeteszsákban lévő túróra emlékeztet”. Aztán Hilton egy másik interjúban elnézést kért, mert a kelleténél bunkóbban viselkedett.

Madonna – Elton John

Madonna – Elton John

A két zenész között akkor romlott meg a viszony, amikor Elton John beszólt Madonnának. „Mindenkit, aki a színpadon playbackről énekel - holott a közönség épp azért szurkolt le 108 eurót (mintegy 27 ezer forint), hogy élőben lássa -, egyszerűen le kéne ütni!” – nyilatkozta az énekes még 2004-ben. Aztán Madonna egy talkshow-ban jól kipanaszkodta magát Elton Johnra. Tavaly végül ünnepélyes keretek között kibékültek, ha már igazából jó barátok.

Heather Locklear – Denise Richards

Heather Locklear – Denise Richards

Heather Locklear a nyolcvanas évek végén, a kilencvenesek elején a Bon Jovi gitárosának, Richie Samborának volt a felesége. Amikor Samborának és Locklearnek gondjai voltak a házasságukkal, és szétváltak az útjaik, Denise Richards legjobb barátnőként vigasztalta Lockleart. Elmondta, hogy ő túl jó Samborához, meg az ilyenkor szokásos dolgokat. Aztán néhány héttel azután, hogy Sambora és Locklear elváltak, olyan képek kerültek elő, amiken Richards Samborát kényezteti egy erkélyen. A barátságnak annyi lett, de Richards is elnyerte büntetését, Sambora néhány hét múlva dobta őt is.

Christina Aguilera – Kelly Osbourne

Christina Aguilera – Kelly Osbourne

Christina Aguilera a 2003-as MTV Europe Awards idején azt mondta, nem hajlandó a vörös szőnyegre lépni, ha azon Kelly Osbourne is végigmegy. Aguilera azért rágott be Ozzy Osbourne lányára, mert Kelly Osbourne vacaknak nevezte a zenéjét, ráadásul még azt is mondta Aguilerára, hogy tehén. Aguilera vörös szőnyeges kifakadása után még egy jelenetet is előadott a díjátadó alatt, amikor darts nyilakkal dobált egy képet, amin Kelly Osbourne arca volt. Az akkortájt felfutóban lévő Osbourne végül egy nyilatkozatban támadt vissza: „Ha Christina Aguilerának arra van szüksége, hogy nyilakat dobáljon rám azután, amit elért, amit letett az asztalra, akkor egy nagyon szomorú, sajnálatra méltó ember”. Aztán Aguilera is beszállt a nyilatkozatháborúba, hogy végül egy döntetlennel távozhassanak a meccsből: „Édesem, ha ki tudod osztani a kritikát, azt is meg kell tanulnod, hogyan fogadd”.

Lindsay Lohan – Scarlett Johansson

Lindsay Lohan – Scarlett Johansson

A két celebben a közös pont Jared Leto, akivel mindketten jártak egy ideig, legalábbis többek voltak, mint barátok. A szemétkedést Lindsay Lohan kezdte, amikor még 2006-ban a New York-i Dark Room nevű helyen kért egy filctollat, bement a mosdóba és felírta a tükörre, hogy „Scarlett Johansson egy mocskos kurva”. Az ember azt gondolhatná, hogy Johansson átsiklik az ilyen földi apróságok fölött, de egy, a májusban megjelenő lemeze kapcsán adott interjúban csak odaszólt Lohannek. „Egyikükkel [Paris Hilton és Lindsay Lohan] sincs semmilyen kapcsolatom se, sem az életstílusom, sem a zenei ízlésem nem hasonlít arra, amit ők szeretnek. Valószínűleg olyan zenét csináltak, amilyen fekszik az életstílusukhoz: „Nem lenne tök jó, ha a saját zenénkre tudnánk rázni a klubban?”. Az én albumom szerintem jobban illik hozzám. Elég egyszerű életet élek” – nyilatkozta Johansson lefitymálóan a Spin magazinnak.

Paris Hilton – Nicole Richie

A két barátnő legjobb barátnői státuszban kezdte meg a közös karrierépítést 2003 magasságában a Simple Life-fal, de aztán elkezdtek széthúzni, mert mindenképpen féltékenykedniük kellett, ha a valamelyikük egy fikarcnyival is híresebb volt a másiknál. Mára újra barátnők, de csináltak egymással egy-két aljas dolgot. A Shine egy sztorit említ, amikor Nicole Richie azért volt féltékeny, mert Paris Hiltont egyedül kérték fel szerepelni a Saturday Night Live show-ba. Richie rendezett magánál egy műsornéző bulit, de igazából a Saturday Night Live helyett Paris Hilton szexvideóját nézhette meg az összegyűlt közönség, persze, ha volt még olyan, aki nem látta.

Schobert Norbi – Béres Alexandra

Schobert Norbi – Béres Alexandra

Schobert Norbert és Béres Alexandra a magyar fitneszpiacot nagyjából teljesen lefedi. Egy darabig egész jól eléldegéltek egymás mellett, de aztán valamiért igent mondtak arra a felkérésre, hogy a Nagy Fogyás című tévéműsorban egy vetélkedő keretében döntsék el, melyikük tud hatékonyabban nagy tömegeket ledolgoztatni iszonyú darab emberekről. Arra viszont kevesen gondoltak valószínűleg, hogy a reklámokban egymás ellen állított edzők az életben is meggyűlölik egymást, pedig ez történt. Különféle aljas módszerekkel próbálták megfúrni a másikat, persze a törvényes kereteket még éppen betartva.