Az ügyvédje ugyan legfeljebb fél évnyi börtönt jósolt Boy George-nak, az énekes azonban ehelyett tizenöt hónapot tölthet a sitten, amiért bekokainozva a falhoz bilincselte és másnap reggelig ott is tartotta alkalmi szexpartnerét.

15 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték Boy George-ot, eredeti nevén George O’Dowd-t, amiért egy éjszakára foglyul ejtette egy társkereső oldalon felszedett alkalmi szexpartnerét. Az esküdtek még tavaly decemberben bűnösnek találták, azonban a bíró csak ma hozott ítéletet a személyes szabadságtól való megfosztással és a testi sértéssel vádolt zenész ügyében.

Miután kihirdették az ítéletet, nem csak a zenész és családja fogadta megdöbbenéssel a büntetés mértéket, hanem az ügyvédje is, mivel nagyjából hat-hét hónapra számítottak, írja a Yahoo News. Mindenesetre azt még nem tudni, hogy fellebbeznek-e a döntés ellen.

A 47 éves Boy George a vád szerint még 2007 áprilisában az ágyához bilincselte szexpartnerét, mivel úgy gondolta, hogy a férfi belepiszkált számítógépébe. A zenész egy közösségi portálon ismerkedett meg Audun Carlsennel, akiről meztelen fotókat akart készíteni. Azt azonban, hogy pontosan mi történt mindkét fél teljesen másképp adta elő.

Az egyik verzió

Carlsen szerint a pornográf felvételek készítése alatt kokaint fogyasztottak, ám utána a Culture Club egykori frontembere meggyanúsította őt azzal, hogy belepiszkált a számítógépébe. Ekkor az énekes a falhoz bilincselte Carlsent, akinek csak reggel sikerült kiszabadulnia, majd egy szál alsógatyában és sportcipőben elmenekülnie. A férfi ekkor a közeli újságostól kért segítséget, aki értesítette a rendőröket. A bilincset végül a tűzoltóknak kellett levágniuk a férfi csukójáról, a rendőrök pedig lefotózták a bilincs okozta sérüléseket Carlsen karján.

A másik verzió

Boy George szerint azonban egyáltalán nem így történt az eset. Elmondása szerint valóban meggyanúsította a férfit, de végül békében váltak el, és a következő hónapokban még leveleztek, sőt még találkoztak is egyszer. Később az ártatlanságát hangoztató zenész még azt is kifejtette, hogy az egész ügy nem történhetett meg, mivel ő túlságosan kövér és erőtlen volt ahhoz, hogy megbilincselje partnerét.