horoszkóp

A rendőrséget vádolja Notorious B.I.G. anyja

2004.11.09. 16:07
Voletta Wallace, a megboldogult Notorious B.I.G. édesanyja már nem Amir Muhammadot, a Los Angeles-i rendőrség egyik alkalmazottját gyanúsítja fiának meggyilkolásával.
Voletta Wallace azzal vádolta Muhammadot, hogy 1997. március 9-én Los Angelesben egy autóban lelőtte fiát, Christopher Wallace-t, aki Notorious B.I.G. illetve Biggie Smalls néven vált híressé, mint hiphop mogul.

Meggyőzte Biggy anyukáját

#alt#
R.I.P. Biggy

A Los Angeles Times közlése szerint B.I.G. anyukája azután állt el a vádtól, miután hallotta Harry Billups, másnéven Amir Muhammad tárgyalás előtti meghallgatásán tett nyilatkozatát. Ebben tagadta, hogy bármi köze is lenne a hidegvérrel elkövetett emberöléshez, és úgy látszik hatásos volt.

A vehemens anyuka meggyőzéshez hozzásegítette, hogy Muhammad felajánlotta, hogy hazugságvizsgálatnak is aláveti magát, hogy bizonyítsa, igazat mond. Muhammad mindig is ártatlannak vallotta magát a felderítetlen gyilkosság ügyében, a rendőrség pedig sosem hallgatta ki.

Rákennék a börtönben ülő rendőrre?

Mrs. Wallace a Los Angeles városi rendőrség két alkalmazottja, Muhammad és annak szobatársa, David A. Mack ellen nyújtott be keresetet 2002-ben. Macket gyanúsította azzal, hogy felbérelte Muhhamadet a rapper meggyilkolására. Mack jelenleg bankrablásért kapott tizennégy éves börtönbüntetését tölti. Állítólag azért lett gyanús a nyomozóknak, mert a vizsgálódás során annyit tudtak meg, hogy a feltételezett gyilkosnak arab hangzású neve van, és a Los Angeles-i rendőrség kötelékében dolgozó személy bérelte fel. Amir akkor vált gyanússá, amikor meglátogatta Mack-et a börtönben. Voletta Wallace tovább pereli a Los Angeles-i rendőrséget fia gyilkosságáért a felelőst keresve. A hatóság elleni per 2005 áprilisában folytatódik.