horoszkóp

Michelle Wild ingyen ad tanácsot blogján

2004.08.12. 11:50
Míg Liptai Claudia pénzért osztja meg élményeit a kíváncsiskodókkal, Michelle Wild ingyen ad tanácsokat, Jakupcsek Gabriella pedig inkább lemond arról, hogy naplót vezessen az interneten. A hírességek nyilvános naplója mindig is érdekes olvasmány és ugyanakkor jól eladható termék volt. A műfaj már a 18. században is virágzott (II. Rákóczi Ferenc például Vallomások címmel adta ki naplóját), és ma már szinte nem létezik honlap eme viszonylag fiatal hálóműfaj nélkül.
Athénból is blogolnak

"City csirke", "igaziból újságíró". Így jellemzi önmagát Csisztu Zsuzsa az Axel.hu oldalon indított blogjában. Pedig az egykori olimpikon, aki azóta médiaszemélyiség lett, sokáig nem szívesen használta a világhálót. Ma már másképp vélekedik erről: "Az internetes napló azért nagyszerű fórum, mert korlátlan témaválasztással és úgy reagálhatok a világban zajló eseményekre, ahogy azt jónak látom". Mostanában éppen úgy látja jónak, hogy "csókoltatja a bulvársajtót", mert a lapok az elmúlt időszakban egyfolytában a magánéletével foglalkoztak. "Amikor eldőlt, hogy a csisztu.hu létrejön, a saját weboldal kialakítását nagyban motiválta az a lehetőség, hogy megteremthetem a saját nyilvánosságomat" - nyilatkozta a műsorvezető a Velvetnek. Csisztu Zsuzsa úgy tervezi, hogy az olimpiai közvetítések ideje alatt is folytatja a blogírást.

Az interaktív napló nem fog hiányozni Madaras Norbert, az egyik legfiatalabb vízilabdás olimpikon új honlapjáról sem. "Egyelőre úgy tervezem, hogy kisebb írásokkal, szövegekkel én is hozzájárulok majd a tartalomhoz. Nem okvetlenül cikkekre kell gondolni, inkább gondolatok, hangulatok lesznek ezek." - mondta el a pólós a Velvet újságírójának szerdán, a honlap indulásának napján. "Igen, tulajdonképpen nevezhetjük blognak is" - ismeri el Madaras, aki tisztában van vele, hogy miről van szó, sőt maga is olvasott már ilyet, bár inkább a vízilabdával kapcsolatos témák érdeklik.

Blogfüggőség

Tekintse meg képeinket!
Liptai Claudia naplója az első olyan blog, amely kizárólag fizetős wapszolgáltatásként olvasható. A T-Mobile telekommunikációs cég kérte fel, hogy minden nap jegyezzen fel valamit az életéről. A mobilosok naponta 75 forintért olvashatják naplóját. Amikor a szolgáltatás indult, a színésznő éppen Tenerifén nyaralt, és olyan eseményekről is beszámolt az érdeklődőknek, mint a manikűrözés vagy a szandálvásárlás. Nem tekintett el a kicsit naturálisabb részletektől sem: Claudia egy hajókiránduláson rosszul lett, és előkerült az a bizonyos zacskó is. A blogírás akkor kezd addikcióvá válni, ha akkor is feljegyzések készülnek, amikor nem történik aznap semmi érdekes. "A nyilvános naplóírásra nagyon rá lehet kapni." - mesélte a Velvetnek annak idején Liptai. "Ha egyszer elkezdem, annyi minden jut az eszembe, hogy nem tudom abbahagyni, és csak ontom magamból a mondatokat. Este hat körül szoktam leülni, és átgondolni, hogy mik történtek velem a nap során, aztán megírom az aznapi bejegyzésemet".

Jakupcsek nem pakol ki

Jakupcsek Gabriella soha nem írt naplót, és úgy véli, most már nem is fog. Blogot főleg nem, mivel az internetes nyilvánosság szerinte kizárja az intimitást: "A legbensőbb gondolatokat, érzéseket nyilvánosan kipakolni - nekem ez fából vaskarika, innentől nem tetszik az internetes napló műfaja". Jakupcsek úgy véli, ő szerencsés helyzetben van: "sokan talán azért írnak ilyet, mert nem nagyon tudják másként, másnak kiadni az élményeiket és fájdalmaikat. Én viszont egyfolytában kommunikálok, úgyhogy egyszerűen nincs erre szükségem." A műsorvezető azt is elárulta a Velvetnek, hogy beszélni sokkal jobban szeret, mint írni. "Bár nem okoz gondot az írás - éltem is ebből -,de manapság már sokkal gyorsabban beszélek, így most ha leülök, azt azért teszem, hogy tömörítsek, rendszerezzek, például jegyzeteljek. Egyébként pedig sokkal jobban meg tudok fogalmazni minden fontosat szóban, nekem az írás lassabb és bonyolultabb önkifejezési forma volna."

Nem csak szex

Mint arról a Velvet beszámolt, Michelle Wild a közeljövőben életmódmagazint indít a világhálón, mert januárra várja első gyermekét és nem kíván többet pornósztárként szerepelni. Mint megtudtuk, honlapjára blogot is tervez, mert fontosnak tartja, hogy saját maga építse fel az imidzsét. "Bármilyen infót hallok, ami gondolkodásra késztet, azt szívesen megvitatom" - nyilatkozta a pornószínésznő a Velvetnek. "A téma nemcsak az erotika lesz, akár politikával, öltözködéssel, táplálék-kiegészítőkkel vagy babavárással kapcsolatos gondolatok is szerepelnek majd - egyszóval minden, ami aktívan befolyásolja az ember életét."

Wild mindenképpen interaktív naplót szeretne létrehozni. "Ha valakinek speciális kérdése van, személyesen is írhat nekem. Úgy gondolom, hogy aki ír, megérdemli a választ." A pornószínésznő szerint a nyilvános naplóírás azért is jó dolog, mert soha nem fordulnak elő olyan cikis helyzetek, mint az élő adásokban. "Van időm, hogy reagáljak. Ha valaki olyat kérdez, amitől ideges leszek, nem látják az eltorzult fejemet. Arra is van időm, hogy kitaláljam, hogyan törjem le az illető büszkeségét" - nyilatkozta a visszavonult pornószínésznő.