horoszkóp

Tegyen a falára disznóvérrel festett Beckhamet!

2007.10.06. 11:03
A sétálóutcákban a leendő, vagy éppen munkanélküli művészek által készített sztárrajzok ideje lejárt. Rich Clarke ugyanis egy merőben új és sokkoló módszerrel örökítette meg többek között Paris Hilton, Kate Moss, David Beckham és George W. Bush arcmását. Clarke az egyik televíziós csatorna kérésére disznóvérrel mázolta fel a vászonra az előbb említett celebek portréját.
Vér!

Pár héttel ezelőtt Magyarországon is bemutatták a Dexter című tévésorozatot, mely egy gyilkosról szól, aki nappal a rendőrség vérnyomszakértőjeként keresi a kenyerét. Annak ellenére, hogy a műsor első szezonja óriási siker volt az Egyesült Államokban, a sorozatot sugárzó csatornák újabb és újabb performansszal próbálják felhívni Dexterre a nézők figyelmét. A brit FX csatorna például felkérte Rich Clarke-ot, hogy készítse el több híresség, például Paris Hilton, Kate Moss, Pete Doherty, David Beckham, Tony Blair és George W. Bush portréját. A művész stílszerűen vérrel festette meg a képeket. Az angol tévétársaság vezetői azonban nem csak nézőket akartak toborozni a furcsa felkéréssel. Az elkészült képeket ugyanis az egyik internetes oldalon árverésre bocsátották. Az aukcióból származó bevétel pedig a Nemzeti Vérellátó Szolgálatot illeti meg.

A testnedvekkel kapcsolatos dolgok – különösen, ha művészeti alkotásokról van szó - a legtöbb emberben visszatetszést keltenek, talán ezért is szeretik annyira a „blood artot” a rebellis celebek. A Metallica Load című lemezének borítóján például Andres Serrano Blood and Semen III (Vér és Sperma III) című képe látható. Mint az a mű címéből is kiderül, a fotón látható masszát a művész vérből és spermából keverte össze. James Hetfieldék talán így próbálták bebizonyítani, hogy a stílusváltás ellenére ők még mindig kemény gyerekek. Persze ne feledkezzünk meg az brit rockzene aktuális rosszfiújáról sem. A Rich Clarke által megörökített Pete Doherty amellett, hogy folyton bíróságra jár drogügyei miatt és néha-néha ír egy dalt vagy verset, szívesen fest. Kate Moss exe – mily meglepő – szintén szívesen használ vért alapanyagként. Az általában tisztább időszakaiban készült műveit többször is kiállították.