horoszkóp

Orlando Bloom után nyomoznak a rendőrök

2007.10.17. 13:55
A Los Angeles-i rendőrség Orlando Bloomot is vizsgálja pénteki autóbalesete után, mert felmerült a gyanú, hogy Bloom segítségnyújtás nélkül akarta elhagyni a helyszínt, így bűncselekményt követve el.

Orlando Bloom pénteken hajtott bele kocsijával két parkoló autóba, mert állítása szerint egy lesifotós üldözte, majd leszorította az útról.

A színész sérülések nélkül megúszta a balesetet, de utasai nem voltak ilyen szerencsések. A rendőrség az ütközés után készült videofelvételek alapján azt vizsgálja, hogy Bloom megvalósította-e a segítségnyújtás elmulasztását – írja a Femalefirst.

Megy el

Bloom jelentette a rendőrségnek a balesetet, és megvárta őket a baleset helyszínén, de az egyik paparazzóvideón az látható, ahogy Bloom távozik a helyszínről.

A videót készítő paprazzó még figyelmezteti a színészt, hogy ne hagyja el a helyszínt, mert akkor segítségnyújtás elmulasztása miatt le fogják kapcsolni.

A balesetről elsőként beszámoló TMZ szerint a rendőrök valóban vizsgálják a cserbenhagyást, de ezt más nem erősítette meg.

Az is felmerült, hogy Bloom ittasan vezetett, de az x17 paprazzóinak feltételezéseit a rendőrségi véralkoholszint vizsgálat cáfolta.

A Femalefirst még arról is beszámol, hogy az autóban utazó két nő közül az egyiknek elrepedt a nyakcsigolyája, így sérülése komolyabb, mint amiről először szóltak a hírek.

A segítségnyújtás elmulasztása Magyarországon - BTK
172. § (1) Aki nem nyújt tőle elvárható segítséget sérült vagy olyan személynek, akinek az élete vagy testi épsége közvetlen veszélyben van, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.
(2) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha a sértett meghal, és életét a segítségnyújtás megmenthette volna.
(3) A büntetés bűntett miatt három évig, a (2) bekezdés esetén öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a veszélyhelyzetet az elkövető idézi elő, vagy ha a segítségnyújtásra egyébként is köteles.
(4) A (3) bekezdés utolsó fordulata nem alkalmazható azzal szemben, aki a közlekedési szabályok alapján köteles a segítségnyújtásra.