horoszkóp

'A gyerekeimnek ne legyen cigiszagú anyjuk'

dns
2005.02.09. 16:40
Benkő Nóra leszokott a dohányzásról, kevesebb színpadi szerepet vállalt, és kilépett a Lazac című műsorból, mielőtt ikrei születtek volna. Nemrég azonban visszatért a képernyőre egy kismamáknak szóló magazinnal. A műsor új módon szeretné megközelíteni az anyaság élményét. Megtudhatjuk, melyik étterembe vihetünk be kisgyereket, és hogyan pelenkázzunk a kiscelli pályaudvaron.

"Tavaly karácsony előtt születtek az ikreim, és amikor hazavittük a kicsiket a kórházból, aludtak. A férjemmel megálltunk az ágyuk fölött, és azt mondtuk: fantasztikus buli lesz szülőnek lenni. Aztán még aznap jöttek a nehézségek, és az első három hónap borzasztó nehéz volt" - kezdte az elmúlt egy év történetét Benkő Nóra, aki három éve jelent meg a TV2 képernyőjén Borsodi Beach című műsorban, amelynek beharangozójában a híres "Csússzá' Nóri!" felszólítást kapta. Az első nyár után a színésznő két évig vezette a Lazac című műsort, mielőtt gyereket vállalt volna. Egy év szünet után a TV2 új műsorajánlattal kereste meg.

Buszra babakocsival

#alt# "A szombatonként jelentkező Babaház című műsort úgy alakítottuk ki, hogy ne csak általánosságokban beszéljünk arról, hogy milyen nehéz a buszra babakocsival felszállni, és az utazóközönség a nyűglődő kismamákat többnyire figyelemre sem méltatja, hanem praktikus információkkal is ellássuk az érintetteket" - mondta a műsorvezető, aki arra törekszik, a heti harminc perces magazin interaktív legyen. A beszélgetőpartnerei híres, vagy hétköznapi és érdekes anyák. A műsor rovatai közül Benkő Nóra elsőként a kedvencét emelte ki.

"A Babakommandó rovat lényege, hogy két másik fiatal anya és én a gyerekeinkkel elindulunk a városba, és arról tudósítunk, hogyan boldogulunk különböző helyeken. Például mely éttermekbe vihetünk gyereket, hogyan pelenkázhatunk egy vasútállomáson, és egy sor hasonló, életszerű esetben segítünk" - folytatta a műsorvezető. A szombat délelőtti rajzfilmek sávjában jelentkező műsor másik állandó rovata a Babaszemmel címet kapta.

Békaperspektíva és a színpad

"Itt békaperspektívából látható a világ. Bemutatjuk, hogy például a lakás hogyan alakítható úgy, ami a gyerekek számára is optimális és használható. Ehhez a témához is bőven van hozzászólnivalóm. A fiaim állandóan mozognak, mindent összefogdosnak, mindennek nekimennek és mindig elesnek" - sorolta a műsorvezető. Benkő Nóra elmondta, csak a gyerekeinek szentelt egy év feltöltötte. "Ugyanakkor már vágytam vissza a televízióba. Az életem már teljesen megváltozott, amióta gyerekeim vannak" - tette hozzá a színésznő.

"Például nyolc éven keresztül dohányoztam. Amikor a gyerekvállalás mellett döntöttünk, keserves munkával leszoktam. A világ legegyszerűbb dolga lenne a szoptatás után visszaszokni, és nagyon jól is esne, bevallom. De nem akarom, hogy a gyerekeimnek cigiszagú anyjuk legyen" - mondta Benkő Nóra.

#alt# A TV2 műsorvezetője a Pesti Magyar Színház társulatának tagja. A Lazac idején a színészi felkéréseket sem utasította vissza, mindkét munkájához ragaszkodott. Az esti előadások után hajnalban indult a tévébe. "Pokoli időszak volt, amikor este színpadon voltam, hajnalban már a sminkszobában ültem, és csak napközben pihentem egy kicsit. A szülés után lassítanom kellett a gyerekek miatt. Csak egyetlen felkérést vállaltam: Az egy élet háromszor című darabban játszom most, és csak egy televíziós műsorban veszek részt. A többi időm a családé" - mondta a műsorvezető.