Bochkort és Várkonyit sakkban tartja a volt férj

2007.06.29. 08:57
Várkonyi Andrea szerint elképzelhető, hogy volt férje bosszantani akarja őket azzal, hogy nem mond le Bochkor Gáborral közös gyerekükről. Amíg erre nem hajlandó, addig a kislány vezetékneve Szilvay és szülei nem vihetik ki az országból.

Amikor Bochkor Gábor lánya megfogant, Várkonyi Andrea hivatalosan még férjnél volt, ezért a jogszabályok értelmében a gyerek nem a Bochkor vezetéknevet viseli. A Blikk információi szerint a hivatalosan Szilvay Nóraként anyakönyvezett kislány nevét a szülők meg szeretnék változtatni, de ha a volt férj nem tesz lemondó nyilatkozatot, a kislány nem kaphatja meg az apa vezetéknevét.

Szenvednek a helyzettől

A rádiós műsorvezető a lapnak elmondta, Várkonyi Andreával együtt a kislányuk születése óta kérik a volt férjet, hogy írja alá a nyilatkozatot, de eddig erre nem volt hajlandó. Bochkor feltételezi, hogy Szilvay Attila ezzel pénzt szeretne kicsikarni volt feleségétől valószínűleg a szociálpolitikai kedvezmény miatt, amelyet közös házuk építésekor, két leendő gyerekre vettek fel.

Bochkor elmondta, abból is kellemetlenségük származik, hogy szeretnének közösen nyaralni menni, de a gyerek ilyen módon nem kaphat útlevelet, ugyanis a volt férj hozzájárulása kell ahhoz is, hogy a kislányt kivihessék az országból. Bochkor hozzátette, nem várnak tovább, Várkonyi Andrea hamarosan a gyámhatóságon és a bíróságon kéri az apaság megállapítását.

A másik érintett a Borsnak nyilatkozott. Várkonyi Andrea elmondta, lehetséges, hogy volt férje ezzel szeretné őket bosszantani, hogy nem hajlandó lemondani a gyerekről, akihez valójában semmi köze. A híradós hozzátette, Bochkor és ő is szenvednek ettől a helyzettől.