horoszkóp

A füstösszemű Bódi Sylvi és a bombahír

dns
2005.11.18. 16:59
Bódi Sylvi "elképesztő vörös" Mystic rúzzsal kezdett sminkelni gyerekkorában, Udvaros Dorottya az elnyújtott egyiptomi stílust kedveli, Détár Enikő pedig elsősorban az alvás hiányát kompenzálja, és szerinte smink nélkül egy nemtelen manóra hasonlít. Eddie Funkhouser amerikai sminkmester bemutatóján jártunk, ahol a színésznők beavattak arcfestési szokásaikba.

"Minden nőben benne rejlik egy sztár" - állította Eddie Funkhouser amerikai sminkmester abban a rövidfilmben, melyet a Spoon állóhajó télikertjébe állított vászonra vetítettek az újságíróknak, majd röviden vázolta, hogyan lehet sminkkel mindezt hangsúlyozni. A neve alapján Eddie Funkhousert előzőleg cselszövő képregényhősnek gondoltam, ami nem igazolódott be, habár mint kiderült, megjelenése valóban elrugaszkodik kicsit a hétköznapoktól. Rokonszenves, ám valószínűtlenül nőies harmincas férfi, aki annyiban mindenképp autentikus, hogy láthatóan nemcsak beszél a sminkről, de használja is bőségesen.

Bódi Sylvi és a zöld Mystic-rúzs

Tekintse meg képeinket!

Az Amway konzervatív arculatát ismerve szokatlan ötlet, hogy ennek a sminkesnek a kollekcióját forgalmazza, de megtudtuk, ez is része a cég "fiatalításának." Az Amway képviselői arra biztatták a sajtóbemutatóra érkezett vendégeket, hogy a Lánchíddal a háttérben egy asztalra rendezett mintadarabokat nyugodtan próbálják ki, de úgy tűnt, a sajtó részéről továbbra is a hagyományos beidegződés működött, miszerint vadászösztönük elsősorban a svédasztalra koncentrálódik. Néhányan bátortalanul közelítettek az asztal felé, kinyitottak néhány tégelyt, közben Bódi Sylvi is leült a karosszékbe, ahol Sipos Zita sminkmester a közönség előtt készít majd számára "látványsminket" E. Funkhouser profi készletéből.

"Sok vad festéket kipróbáltam már. Gyerekkoromban például nagymamám ruszki rúzsát kentem magamra, amely zöld volt, de a szájra kenve elképesztő vörös lett"- emlékezett vissza Bódi Sylvi, miközben a sminkelésre várt. Tippem szerint a modell a hírhedt Mystic rúzst emlegette, amelyet én is kipróbáltam 8 éves koromban: a terméket feltenni könnyű volt, de eltávolítani csak az ajak legfelső hámrétegével együtt volt csak lehetséges. "Nem néztem ki valami jól" - értékelte kritikusan a terméket Bódi Sylvi.

"A saját anyám sem ismert meg"

"Manapság kevés festéket használok, a természetességre törekszem. Ezért is volt szokatlan, hogy amikor nemrég szerepeltem egy magazin címlapján, teljesen feketére vakolták az arcom. Otthon kitettem az asztalra az újságot, de anyukámnak nem tűnt fel, hogy hasonlítanánk egymásra. A saját anyám sem ismert meg" - nevetett.

A modell zárt öltözékéből, illetve puszta jelenlétéből a legtöbben arra következtettek, komolyabbá szeretné tenni az elterjedt Playmate-imidzsét. A bemutatóra elkísérte őt saját sminkese, és fodrász-stylistja, akit valószínűleg egy francia síparadicsom ihletett meg a délutáni öltözéke összeállítása előtt. Több ötletes ruhát is láthattunk a bemutatón megjelenő vendégeken, csak épp Pataki Ágit ismertük fel nehezen sötét napszemüvegében. Amikor azonban Sipos Zita alapozni kezdte Bódi Sylvi arcát, a Fabulon egykori arca levette a szemüvegét, és az első sorba ült mellém.

Pataki Ági és a súlyos műszempilla

Eddie Funkhouser kollekciója
Az E.Funkhouser New York márkát az Amway közvetlen értékesítési rendben, vállalkozóin keresztül forgalmazza. 2005 novemberében Európa 25 országában mutatják be. A kozmetikumok ára a piacon található luxustermékekéhez hasonló. A korrektor és szemalapozó átlagosan 6500 HUF, a kiemelő stift 5900 HUF, a szemcerura 4300 HUF, az ajakrúzsok átlagosan 3500 HUF-ba kerülnek majd.

"Ez talán egy kicsit erős" - kommentálta a fekete szemfestést Pataki Ági."Talán azért ódzkodom kicsit az erős sminktől, mert amikor tizenhét évesen fotózni kezdtem, minden alkalommal súlyos műszempillákat kaptam. Még azt is hangsúlyozták tussal". Eközben a sminkelés folyamatáról a műsorvezető Détár Enikő kérdezte az Amway képviselőjét, és az átlagnál jóval felkészültebbnek tűnt.

"Persze, hiszen alig tudok olyan esetről beszámolni, amikor ne használnék festéket. Néha a gyerekem óvónőit szoktam ijesztgetni reggelente smink nélkül, olyankor szerintem úgy nézek ki, mint egy nemtelen manó. Alapvetően azért festem magam, mert sosincs lehetőségem eleget aludni, és az idő előre haladtával ez egyre inkább látszik" - mondta a bemutató után Détár Enikő, majd kérésemre az életvitelére tért rá, amelyből kiderül, három embernek elegendő feladatot lát el fakultatíve egymaga.

Eközben Bódi Sylvie arcára már felkerült a lilás csillámpor, amikor Udvaros Dorottya is megérkezett, nyomában egy pincérrel, aki széket vitt utána. A színésznő Nagy-Kálózy Eszter és Hámori Gabriella mellé ült le, és kolléganőinek arról beszélt, az egyiptomi stílusú "elnyújtott szemfestést" kedveli a színpadon, és mozdulataival ezt meg is mutatta.

Van kaja, van makeup

"Iskolás koromban erősen festettem a szemem, de mivel nem használtam rúzst, a tanárok nem tudtak igazán belekötni. Úgy emlékszem, tizenhat éves korom óta sminkelek, azóta sokat finomodott a technikám"- mondta a köztudatban Terézanyuként őrzött Hámori Gabriella. Sipos Zita eközben már ezüst műszempillát tett Bódi Sylvi szemére, majd kifestette a száját is. Privát sminkese és fodrász-stylistja a teraszon várták meg a végeredményt a metsző hidegben, miközben a közönség soraiban terjedni kezdett a hír: bombát találtak valamelyik híd alatt.

"Mi van akkor, ha nem tudjuk majd elhagyni a hajót?" - kérdezte egy nő a mellette ülőt. "Mégis mi lenne? Van kaja, van egy csomó jó kis makeup, nagy baj nem lehet" - válaszolta a másik. A bomba később kacsának bizonyult.