Bodri Krisztánál méhszájpolipot diagnosztizáltak az orvosok. A mandulaméretű mirigydaganatot a rutineljárásnak megfelelően már el is távolították a szépségversenyzőből. Bodri attól félt, hogy a daganat miatt nem lehet majd gyereke.

Mandulanagyságú méhszájpolipot távolítottak el Bodri Kriszta szépségversenyzőből, miután a modell orvosai egy rutinvizsgálat során rábukkantak az elváltozásra – tudtuk meg a Borsból. Megkerestünk egy nőgyógyászt, aki elmondta, a méhszájpolip a méhnyálkahártya túltengéséből alakul ki.

Bodri és párja, Seffer István plasztikai sebész nagyon megijedtek, amikor tudomást szereztek a polipról. Bodri attól félt, hogy emiatt talán majd nem lehet gyereke, pedig párjával már többször beszélt a témáról, mivel a modell elég családcentrikus.

Bodri Kriszta

A polipot végül Seffer szintén orvos testvére távolította el egy félórás operáció során. Bodri azért is izgult a polip miatt, mert ha nem kezelik, akkor daganatos elváltozásokat is okozhat. Ezt megkérdezett nőgyógyászunk is megerősítette, de hozzátette az esetek kilencven százalékában ártalmatlanok a polipok, ettől függetlenül persze minden esetben tisztázni kell szövettanilag a dolgot.

Bodri, akit mostanában inkább az iskolai vizsgái, mint a már többször felmerült gyerekvállalás köt le, a műtét miatt négy hétig nem végezhet megerőltető mozgást, ezért a hétvégi tűsarkús futóversenyen sem indulhatott el.

A méhszájpolip kialakulásának az oka lehet hormonális vagy gyulladásos. Az eltávolítás után a daganat elvileg nem újul ki, de előfordulhat, ezért rendszeres kontrollvizsgálatra kell járni. A polip nem veszélyezteti a terhességet, eltávolítására az onkológiai kockázatok miatt van szükség, hogy minél hamarabb ki lehessen zárni a rosszindulatú daganatokat.