Bodrogi Gyula az etikett útvesztőiben

2004.04.09. 14:44
A művészt ezentúl rendszeresen, hetente láthatjuk majd a Magyar Televízió péntek esténként jelentkező Jómodor@huú című műsorában. A 26 perces, könnyed kis történetekből egy szeleburdi családot ismerhetünk meg, akik saját hibáikon keresztül igyekszenek rávezetni a nézőket a helyes viselkedés szabályaira.
A különös című műsor Feleki Kamill nagy sikerű, Tudni illik, hogy mi illik! című illemtan-műsorának küldetését folytatja, tudtuk meg Bodrogi Gyulától. Az új műsor azonban nem a Feleki Kamill-féle - általa egyébként nagyra értékelt - klasszikus, "tanítóbácsis" illemtanóra lesz, hanem olyan kis 26 perces történetek, melyekben egy öttagú család kerül folyamatosan összeütközésbe az etikettel. A Voith Ági, Oroszlán Szonja, Rátóti Zoltán és Kállai Ilona által megformált családtagok illemtani bakijait a közönség fedezheti fel - bár ehhez persze kapnak némi segítséget a forgatókönyvíróktól is -, Bodrogi a kicsit szórakozott apukát fogja játszani.

Néha ő is vét az etikett ellen

A Kossuth-díjas színész egyébként kíváncsi volt rá, fog-e maga is újat tanulni a forgatások során, de mint mondta, azzal kellett szembesülnie, hogy mindennel tisztában van, ami a kulturált viselkedéshez szükséges lehet. Ez persze nem jelenti azt, hogy minden esetben kínos pontossággal tartja is magát hozzá: "Én is vétek persze az illendőség ellen, de olyankor viszont tudom, hogy közben mi volna a helyes cselekvés. Tudom, hogy nem illik például étteremben saját evőeszközt használni, én mégis a saját bicskámmal szeretem vágni a húst. De nem illene belevágni mások beszédébe sem, mégis előfordul néha." - árulta el kisebb vétkeit.

Ő még csak most 35

A jövő héten 70. születésnapját ünneplő Bodrogi fiatalos aktivitással áll helyt a színházban is: folyamatosan játszik a József Attila Színházban, a Nemzetiben és az Operettben, emellett pedig nemrég kezdte próbálni Alföldi Róbert rendezésében az Ügynök halálát. Születésnapján épp a Kilencen mint a gonoszok című darabban lép fel, de arról egyelőre nem tud, hogy színészkollégái készülnek-e valami ünnepi köszöntővel a nagy alkalomból. "Én nem szoktam saját magamnak megszervezni a születésnapomat, de a kis meglepetéseknek rettentően tudok örülni" - mesélte a papírforma szerint talán 70, de magát legfeljebb 35 évesnek érző művész, akitől a versírás sem idegen. Jóbarátja, Szenes Iván születésnapjára például verssel kedveskedett, amiből két sort nekünk is örömmel elszavalt: "Nevében az élete: két "S" között a "zene".

Az erő vele van

Bodrogi Gyulát egyébként jediképző gyakorlatok végzése közben sikerült telefonon elérnünk, ugyanis épp egy labda-lebegtetős bűvésztrükköt tanult Koltai Róbert most készülő, Világszám című filmjében játszott szerepéhez. A film egy cirkuszos család történetét meséli el, ahol a két ikerfiúból (akiket Gáspár Sándor és Koltai alakít majd) a Bodrogi Gyula játszotta papa világszámot szeretne csinálni - de persze közbeszól a történelem.

Az internet minden problémát megold
Nehezen tudtuk értelmezni, hogyan kapcsolódik a műsor tematikájához a cím különös, e-mailcímre és domain-névre egyaránt hajazó szóösszetétele. Kérdésünkre László Péter producer elmondta, hogy mivel manapság az interneten minden kérdésre választ lehet kapni, így a sorozat családjának tagjai is sokszor ülnek majd a számítógép elé az egyes epizódokban felmerült problémák megoldását keresve. További interaktív lehetőségeket kínál majd a műsor nemsokára elinduló weboldala is. A "huú" végződésről azt tudtuk meg, hogy ezzel egyszerre kívánták érzékeltetni a műsor magyar voltát "ahogy azt az internetcímekben is jelzik", és azt, hogy a család "sok kérdésben nincs a helyzet magaslatán."