Dieter Bohlen elnézést kért Anderstől

2004.08.19. 14:01
Ahogy a Velvetnek adott interjújában július végén Thomas Anders utalt rá, Németországban rajta kívül többen úgy vélik, hogy Dieter Bohlen karrierje a végéhez közeledik. A Modern Talking szőke hajú tagja a német sajtóban egyszerű sületlenségnek nevezi a felvetést.
Dieter Bohlen úgy gondolja, szakmailag még mindig nyerő helyzetben van. "Nagyon messze vagyok attól, hogy kételkedjek önmagamban, mert még mindig hihetetlenül sikeres vagyok" - nyilatkozta a Stern című lapnak. Az indokok között felhozta éves bevételét, mely állítólag nagyobb, mint Josef Ackermann német bankvezéré. Szakértői becslések szerint utóbbi éves bevétele kerek 11 millió euró.

Már nem támadna írásban

Dieter Bohlen
Bohlen önéletrajzi könyvében (Hinter den Kulissen azaz A kulisszák mögött) Bohlen azzal vádolta meg egykori zenésztársát, hogy 2002-es turnéjukon pénzeket sikkasztott, továbbá művészileg alkalmatlannak nevezte. Anders ellen indított támadásáról jelenleg úgy nyilatkozott, hogy valószínűleg hiba volt: most már úgy véli, ezzel nemcsak a Modern Talking nevet feketítette be, hanem egy kicsit önmagát is.

"Alábecsültem azok számát, akik úgy gondolják, hogy nem nyilatkozhatok így egykori zenésztársamról a nyilvánosság előtt - akármit is csinált velem az illető." Egy korábbi interjúban bevallotta, egyedül kellett volna leülnie Anders-szel egy szobában és nem a könyvben elszámolni vele. Ugyanakkor úgy véli, az ő sebei idővel begyógyulnak, miközben "Anders élete végéig énekelheti majd a Cheri Cheri Lady-t".

Felmerül természetesen a kérdés, hogy a nyilvános bűnbánásban nem játszott-e szerepet az a per, melyet Bohlen júniusban elvesztett Thomas Anders ellen.

Lehet, hogy a barátnője is elhagyta

Mindeközben Bohlen magánéletével kapcsolatos híresztelések is szárnyra kaptak. Az "Die Aktuelle" című német folyóiratban Bohlen egyik ismerőse, egy ékszerész a következőket nyilatkozta: "Természetesen szétmentek". Ezzel a kijelentéssel Bohlen 25 éves barátnőjére utalt, aki állítólag már az énekes villájából is kiköltözött. Bohlen ezzel szemben cáfol mindenféle szakítással kapcsolatban felröppent híresztelést.