horoszkóp

Bombera Krisztina szülés után újra a tévében

2004.09.06. 16:32
Bombera Krisztina fél éves kihagyás után hétfőn visszatér a Jó estét, Magyarország stúdiójába. A részmunkaidős műsorvezető főállásban boldog anyuka.

Összeegyezteti

"Sokan kérdezik, hogy akkor ki fog majd vigyázni a gyerekre, mert ez egy közhely, hogy gyerek mellett nem lehet dolgozni. Csak heti kétszer, nagyjából négy órát leszek bent a TV2-ben. A műsorvezetői felkészülés szerencsére távmunkában, otthonról is működik, van telefonom is internetem. Heti nyolc órát pedig szerintem egy féléves gyerekkel elég sok "nem dolgozó" anya is távol van, például tornázik vagy vásárol, de az ilyesmit nem szoktak olyan élesen számon kérni, mint a munkát, ha egy nő már anya is" - magyarázta a helyzetet Krisztina érdeklődésünkre.

Bombera Krisztina
Bombera terhességének utolsó pillanatait is munkával töltötte, és energikus alkatát ismerve nem is lehet csodálkozni, hogy nem bírt sokáig meglenni munka nélkül. "Ma voltam bent először. Igazán szerencsésnek mondhatom magam, mert itthon a legtöbb nőt nem veszik vissza a munkahelyére, tehát vagy szül, vagy dolgozik. A TV2-vel abban állapodtunk meg, hogy egy héten kétszer - hétfőn és kedden - újra én vezessem a Jó Estét, Magyarországot. Ez rettentő jó érzés, mert tudom, hogy számítanak rám. Ez egészen korrekt ajánlat volt a cégtől. Ha a között kellett volna választanom, hogy egész munkaidőben dolgozom, vagy sehogy, akkor egyáltalán nem mentem volna vissza."

Arról, hogy milyen másik műsorban fog várhatóan színre lépni, nem tudott válaszolni, mert ahogy mondja, nem az az előre tervezős típus. "2004-ben biztos, hogy részmunkaidőben vezetem a Jó estét Magyarországot, hogy jövőre mi lesz, azt majd jövőre meglátjuk" - mondta.

"Soha jobban"

Kisfiával tölti a nap huszonnégy óráját, és hangjából a telefonon keresztül is sugárzik a boldogság. "Felszedtem egy pár kilót a terhesség után, de számomra sosem volt fontos, hogy hány kiló vagyok, és ezzel most sem törődtem. A terhesség alatt sokat úsztam, mert akkora volt a hasam, hogy fájt tőle a hátam. A szülés óta kétszer voltam tornázni, egyre jobban hízom ki a nadrágjaimat és közben belülről szerencsére úgy érzem, jobban nézek ki, mint valaha." Bombera Krisztinának nincsenek saját külsejével kapcsolatban elvárásai, ahogy mondta: "a belső harmóniája" számít egyedül, és az megvan neki. "Sosem éreztem még ilyen boldognak magam: ez volt eddig a legjobb nyaram" - jelentette ki a Velvetnek.

Gyereket szülni jó

Arról is kérdeztük a huncut mosolyáról is ismeretes műsorvezetőt, hogy filozófus férjével melyik irányzat alapján készül gyermekét felnevelni, de gondolhattuk volna, hogy irányzatokról szó sincsen. "Nem az elvekben hiszek," - monja - "hanem a szeretetben és az ösztönös reakciókban. Ilyen korban szerintem még nem kell nevelni a gyereket, hanem egyszerűen szeretni kell. Ebben hiszek."

Egy dolgot említett, ami jellemzi gyermeknevelési stílusát: "Két dolgot szoktak ajánlani a hozzáértők: következetesen el kell dönteni, hogy a gyereket hagyjuk sírni vagy nem. Én nem hagyom. Felveszem és megszeretgetem. Nem is sír sokat, úgyhogy jó üzletet kötöttünk szerintem" - mondja. Hogy szeretne-e még egy gyereket, arra a leghatározottabb "abszolút" választ kaptuk tőle, sőt hozzátette, hogy annyira bevált neki a dolog, hogy többet is, de mivel tervezni nem szeret, még nem tudja mikor jön el ennek az ideje.

Ez ugyan nem a reklám helye, de búcsúzóul fogadjunk el Bombera Krisztinától egy bomba ajánlatot: "Mindenkinek ajánlani tudom a gyermekszülést, a legjobb dolog a világon!"