horoszkóp

Bono Bill Gatesnél éjszakázott

2005.04.27. 11:26
A seattle-i koncert után Bono Vox nem költött szállodára, hanem testi-lelki jóbarátjánál, Bill Gatesnél aludt, és megvitatta a harmadik világ sorsát a világ leggazdagabb emberével.

Bono Vox nagy örömben részesült amikor Seattle-ben koncertezett, találkozhatott végre egyik legjobb barátjával, Bill Gatesszel. A U2 énekese nem is vett ki szobát a szállodában, hanem a koncert után azonnal rohant barátjával találkozni, és nála töltötte az éjszakát. Bonót és Bill Gatest rendkívül nagy lelke és a segítőkészség köti össze, mindketten szívükön viselik ugyanis a harmadik világ sorsát, megpróbálnak segíteni a fejlesztésben és az ott élő embereken. Gates természetesen nagy U2-fan, "én is ott kiabáltam a húszezer emberrel együtt" - mondta büszkeséggel telve. A világ leggazdagabb embere karitatív tevékenységei közben ismerte meg Bonót, akivel azóta szoros barátságot is kötöttek. Gates és a U2 énekese a koncert után együtt buliztak, és aztán a Miscrosoft főnök házába töltötték az éjszakát.

Sokat költ

Bono és Bill
Gates alapítványa, a 28 milliárd dollár alapú Bill & Melinda Gates Foundaion a világ legnagyobb karitatív szervezete, melynek célja a harmadik világban élő emberek egészségi állapotának javítása. Az alapítvány eddig több mint 4 milliárd dollárt költött a harmadik világot veszélyeztető betegségek, mint például a malária és az AIDS gyógyítására és megelőzésére.

"Mindketten egyetértünk abban, hogy sokkal több segítségre van szükség a harmadik világban, és higgye el nekem, Bonónak nagyon nagy hatása és befolyása van" - nyilatkozta Gates. Az biztos, hogy Bono komolyan veszi saját maga által kijelölt küldetését, és lépten-nyomon a harmadik világbeli országok adósságainak elengedése mellett szónokol és harcol. Szerinte a legnagyobb probléma, hogy a gazdagabb országok lakói nem ismerik el, hogy az afrikaiak és a szegények valóban egyenrangúak velük. Rosszmájú amerikai újságírók szerint már csak az hiányzik, hogy Sting is beálljon az édeshármasba, és akkor biztos megszűnne a világon az összes nyomor és szegénység.

A Reuters újságírója szerint Bill Gates nem haragszik, hogy testi-lelki jó barátja számaival tölti fel a konkurens Apple az iPodokat, de abban bizonyos, hogy bármennyire szereti a U2 zenéjét és Bonót, soha nem fog vásárolni a Mac U2 special edition iPodjából.