horoszkóp

Borfalu megasztárokkal a forró aszfalton

dns
2004.09.11. 12:40
A járókelők a sziget-érzést keresik a borfaluban, Palotás Petra a thaiföldi piacokat emlegeti, a Megasztárok a pörgős nyárról beszélnek. Eközben fogy a kékoportó, és bomlik a kordon Gáspár Laci dalára.
Sügérre isszuk magunkat

"Én csak egy kis Sziget-utánérzésre vágyom. Na nem a koncertekre gondolok, hanem arra, hogy összefutok mindenkivel, akivel már rég szerettem volna, és a találkozás örömére sügérre isszuk magunkat" - avatja be riporterünket a borfalu-érzésbe egy véletlen mintavétel alapján kiválasztott járókelő az Első Magyarországi Borfalut hirdető tábla környékén.

A két feszt közt több lényeges különbség is van, de itt legfeljebb annak van jelentősége, hogy a járókelők lába nem emlékeztet a répaföldi dolgos hétköznapokra, és hogy hideg van. A bortermelők pultjainál kardigánban kóstolnak a műkedvelők. Köztük Palotás Petra siet a kisszínpad felé. A hideg ellen neccharisnyával, és farmerdzsekivel védekezik.

Nyár a thai piacon

Tekintse meg kéepinket!
"Megpróbáltam a lehető legjobban kihasználni a nyarat, ami most már érezhetően véget ért. A mamámmal Tunéziát jártuk körbe, a kedvesemmel Thaiföldön voltam. Ez utóbbi feledhetetlen élmény volt. A piacokon a földön ütik össze a legjobb kajákat, az emberek közvetlenek és vidámak, amely átragad a turistákra. Nagyon boldogok voltunk kint" - avatja be riporterünket az RTL Klub műsorvezetője úton a színpad felé.

Petra hozzáteszi, az egyik legnagyobb szenvedélye az utazás, de a távollétek miatt ezen a nyáron jóval többet kellett dolgoznia.

"Nekem olyan is volt, hogy a napszakok változása nem tűnt fel, annyit dolgoztam a nyáron. Körbeutaztuk az országot, és még a határokon túli magyaroknak is énekeltünk. Felléptünk művházakban, diszkókban, fesztiválokon, és minden este másképp telt"- kapcsolódik be a beszélgetésbe Nagy Edmond, a Megasztár egykori döntőse, aki a tehetségkutató nem teljes kollektívájával együtt várja, hogy színpadra szólítsák.

Megasztár-pörgés

A riportert érdekelné, miért nincs itt Tóth Vera és Oláh Ibolya, mert hirtelen ez a két név ugrik be a hiányzók közül, de Mujahid Zoli mosolyog, és a vállát vonogatja. "Mi értünk rá, minket hívtak" - zárja rövidre Aczél Gergő.

"Legutóbb azt olvastam magunkról, hogy dúl köztünk a szakmai féltékenység, nem szeretjük már egymást, és nem vagyunk hajlandók együtt fellépni. Ez óriási hülyeség. Itt vagyunk, együtt, láthatod, minden rendben" - mondja a fekete fejkendős Schmidt Barbara a fekete drapéria mellett, és felsorakozik a társai mögött, mert hamarosan színpadra lép.

Mudzsahid és a szakértelem

Odafönt körben borászok ülnek, pontoznak, koncentrálnak, fémvödörbe köpik a letesztelt bort. A performansz alatt a pódium előtt két egyszerűnek álcázott reklámgrafikus kvázi-kvízzel szórakoztatja egymást. A hallgatózók megtudhatják, hogy a mudzsahidek valójában az al-Kaida iszlamista csoportjai, de ettől még szerintük Mujahid Zoli a legjobb. Ezután egyszerre isszák ki fehérborukat. A poharat a talpán fogják szakértői benyomást keltve.

Palotás Petra elhelyezkedik a színpadon, és a nyári élményekről kezdi faggatni a megasztárokat. A borászok a háttérben zavartalanul dolgoznak. Sok újat nem tudunk meg, legfeljebb annyit, Evelyne utazik a Maldív-szigetekre, a többiek szívesen utaznának vele. Ehelyett azonban sietniük kell tovább, mert a vigasságok helyszínén már öt perce tart a koncert, amit ők adnak.

Hol van Bochkor Gábor?

Palotás Petra Klikk a képre!
A riporter ezalatt a Sláger Rádió sátrába siet, ahol szintén borkóstolás zajlik. A borász a gyakran használja a hűvös, a könnyed, a testes, a gyümölcsös, a markáns, a kerek szavakat, amelyekkel már majdnem le lehet írni ízeket. Az egybegyűltek közül többeket azonban az érdekel jobban, hol van a rádió arc-párja, Boros és Bochkor?

"Otthon vannak, hulla fáradtak. A pénteki Bumerángot Debrecenben vezették egy üvegpiramisban a város közepén, oda települtek ki ketten, amíg a pestiekkel webcamerán tartották a kapcsolatot. Őrület, hogy mennyien összegyűltek, hogy lássák őket. Reggel fél hatkor már ott tolongtak autogrammért a gyerekek. Nagy buli volt" - számol be hajnali tapasztalatairól a rádió marketingese egy chardonnay mellett. A sajttál mellől elhangzik egy epés megjegyzés a vidéki emberek fokozott lelkesedéséről a fővárosiakkal szemben.

Riporterünk nem osztja ezt a véleményt, látva, hogy a koncert nézői kis híján lebontják a kordont, amikor az utolsó Megasztáros fellépő, Gáspár Laci Máté Péter dalba kezd, ami alatt a többiek gond nélkül elslisszolhatnak egy flekkenért, és kékoportóért, követve a füstjeleket.