horoszkóp

Sztárbox: plázatuningolt gyűlölet

hh
2005.04.24. 20:51
Az RTL Klub óriási sztárokat ugrasztott egymásnak szombat este főműsoridőben. Miért is érdekes a Sztárbox? Hát azért, mert a mérkőzés előtt hetekig mesterségesen keltik a gyűlöletet két jelentéktelen ember között, akik nem volnának senkik se, ha nem tennének úgy, mintha utálnák egymást.

Tudósítónk a Sztárbox felvételének helyszínén járt, de nem ott derült ki számára, hogy erre miért kíváncsiak az emberek, hanem hazafelé a taxissal való beszélgetés során. A kulcsszó nem a "sztár", hanem a "gyűlölet", amiből sokkal több van nálunk, mint sztárokból.

Szadista tévénézők

Klikk!

A Sztárbox második fordulójának felvétele a Nemzeti Sportcsarnok gyönyörű, szocreál épületében folyt szombat este héttől kezdődően. Sztárok ugyan nem voltak, mert azt még a Verebes is tudja, hogy a két éve valóságshowból kiesett valakicsoda az nem sztár. Akkor miért is érdekes a Sztárbox? Hát azért, mert a mérkőzés előtt hetekig mesterségesen keltik a gyűlöletet két jelentéktelen ember között, akik nem volnának senkik se, ha nem tennének úgy, mintha utálnák egymást. A nézők tehát nem a sztárság előtt borulnak le, amikor a Sztárboxot nézik, hanem azt élvezik, hogy felebarátaik szenvednek, izzadnak és megalázkodnak az egész ország szeme láttára. A Sztárbox nézői ezek alapján nem is annyira hülyék, mint inkább gonoszak. Mivel mindkettő alapvető emberi tulajdonság, kérem, senki ne sértődjön meg.

Öklös Anettka, nyakkendős Pici

A VIP-szektorban helyet foglaló, megjátszós emberek közül csak Hajós Andrásnak volt olyan unott a feje, mint nekem. Hajós a második meccs után (Ganxsta és Rékasi összecsapása után) távozott is a helyszínről, és helyét Marsi Anikó mellett a pink nyakkendős Csonka Pici váltotta, akinek hosszasan figyelhettem a kézfején élősködő szőrös anyajegyet. Tőle balra Anettka izgult ökölbe szorított kézzel és saját bokszkarrierjének köszönhető új fogsorával. A VIP-k közül Oki hallatta a hangját leginkább, ő szurkolt a legjobban, nyilván mert a valóságshows emberek között kialakul egyfajta összetartás.

Rock and roll életstílus

Klikk a képre!

Rékasi Károly becses neje, a Sissy hercegnőnek öltözött Détár Enikő késve érkezett, de még pont odaért a legjobb mérkőzésre: amikor Döglégy Zoltán a ringben viszkit vedelve pépesre verte Rékasit. A szervezők kifejezett tiltása ellenére Döglégy urat lekísértem az öltözőbe magamat a Kartell egyik csajának kiadva. Döglégy elmondta, hogy még úgy is meg tudta verni Rékasit, hogy csütörtök óta matt részeg volt, majd sietősen lezuhanyozott, hogy odaérjen a Pecsába, ahol Sex Action-koncertet adott.

Az egész csarnokban a legszimpatikusabb ember Döglégy Zoli edzője, Bunyós Pityu volt, akinek annak ellenére, hogy akkora, mint Hulk, mindenkihez volt egy-két kedves szava.

Sírunk

A másik izgalmas mérkőzés a Növényi-Fazekas összecsapás volt. Goór Nagy Mária színésztanítványától, Növényi Norberttől kicsit több pankrációs showelemet vártam, de már az a tény is elég megható volt, hogy egy olyan sportolóval állt ki, aki csak sztárbokszoló lehetett, olimpiai érmes nem. A moszkvai olimpián 1980-ban birkózó aranyérmet nyert Növényi érdekes módon sokkal jobb erőben volt, mint a tavalyi olimpián majdnem aranyat nyert diszkoszvető, Fazekas. Fazekas Róbertért a nézőtéren Annus Adrián szurkolt, kinek láttán könnybe lábadt a szemem, mert neki van a világon a legaranyosabb mesefigurafeje, és mégis ilyen csúnyán elbánt vele a sors.

Bundabugyi

Fresh Andi és Niki Belucci bokszmeccse láttán többen bundát szimatoltak. A pornósztárból pornós-DJ-vé avanzsált Belucci teljesítménye szakértőnk, Winkler Róbert szerint valamelyest hasonlított is a bokszoláshoz. Végül mégis szoros pontozással ellenfele, a vérszegény Fresh-lány keze lendült a magasba. Niki Beluccitól az öltöző előtt megkérdeztem, igazságosnak tartja-e az eredményt. "Én nem vagyok pontozóbíró, - mondta ajkán szomorú mosollyal - keményen küzdöttem, szerintem én voltam a jobb, de már mindegy." Mikor Beluccit megkérdeztem, vállalna-e még egy ilyet, nemmel válaszolt. Amikor azt kérdeztem, volna-e olyan összeg, amiért vállalna még egy meccset, igennel válaszolt. Niki Belucci a hátsó dohányzóban megerősítette, hogy a Színes Bulvár Lap nem tévedett számottevően, amikor megírta, hogy a sztárbokszolók átlagban egymillió forintot kapnak mindezért.

Belucci pénzen és ütéseken kívül kapott mást is: a nézőtér hátsó sorából sörösdobozukat mikrofonnak használó hálátlan pornófüggők csúnya dolgokat üvöltöztek neki. Például a "Mi van, Niki? Szopjál ki!" rigmust vagy nemes egyszerűséggel, jó hangosan, hogy "Kurva!".

Ferenc József, a verejték-orgazda

A szellőztetés nélküli csarnokban a hazai társadalom krémje gyűlt össze eszme helyett izzadságot cserélni. Jöttek bokszolónak kinéző férfiak (közös ismertetőjük: nagy test, nagy fej, használt terepjáró, terminátorjárás) jó testű csajaikkal (közös ismertetőjegyük a sok smink és a meztelen has), vajdák, öltönyös vállalkozók és autogramkérő tinédzserek.

A Fővárosi Nagycirkusz hangulatát idéző helyszín hangulatfelelősének, Ferenc Józsefnek bennem már a neve is jó hangulatot keltett. Ám ő kicsit túljátszotta a szerepét, mert nem csak ovációra és tapsra szólította fel a nézőket, de azt is megmondta nekik, hogy éppen kinek kell szurkolni, azaz kinek a nevét kell agyatlanul üvöltözni. Mondjuk egy kicsivel jobban jártunk, mintha háborúba vitte volna az újraélesztett monarchiát.

Zámbó Árpi aurája

Zámbó Árpi balról a második

A meccs után az öltözőben Indiánt is elkaptam, aki - vélhetően Pákó botrányos tévényilatkozatára reagálva - a következőket nyilatkozta Fekete Pákó elleni meccséről: "Nekem csak az volt a fontos, hogy leverjem ezt a buzit." Pedig Pákó igazán nem érdemel ilyen durva bánásmódot, annyira kedves ember. A stadionból kijőve a Récsei Center nevű szürreális bevásárlóközpontnál (melynek marketingigazgatója Terry Black!) még kedvesen elbeszélgetett az arra járó helybéli lakosokkal, akik elhűlve kérdezgették, tőle, hogy "Jé, há' te is tudsz mádzsárúl?"

Pataki Attila Fresh Wiki felett helyezkedett el két szőke nő között, akik közül a végén a nagyobbik darabbal - a feleségével - ment haza kiszuperált Toyota Suprájával. A Pataki távozása után maradt űrben lebegve egy meglepő és abszolút érthetetlen dologra figyeltem fel: vajon miért van az, hogy Zámbó Árpy puszipajtása az összes minor sztárnak? A Király testvérének személyes varázsán kívül ennek kell, hogy legyen más oka is.

Lehet, hogy Árpy titokban auramasszázzsal foglalkozik?