Saját magát buktatta le a lúzer Boy George, amikor manhattani lakásába kihívta a rendőröket, akik három és fél gramm kokaint találtak nála. A kihallgatáson nem beszélt, de az újságíróknak azt bizonygatta, ártatlan. Az énekes tárgyalását március 8-ra halasztották.

Boy George brit énekes szerdán rövid időre megjelent egy New York-i bíróság előtt, ahol többek között kábítószer birtoklásával vádolták meg. Rövid bevezetés után március 8-ára napolták el a kihallgatást.

Néma

Az énekes, polgári nevén George O'Dowd, a tárgyalás alatt egy szót sem szólt. Az újságíróknak azonban testőrei gyűrűjében ártatlanságát bizonygatta. Az énekes a szomorú eseményre a Guardian értesülései szerint egyébként fekete öltönyt és fekete hosszú kabátot vett fel.

Lúzer

Boy George-ot tavaly októberben fogta el a rendőrég, miután kokaint találtak manhattani lakásában. A Culture Club egykori énekese hajnali háromkor maga hívta ki a rendőrséget, mert egy állítólagos betörést akart bejelenteni. A helyszínre érve azonban a rendőrök nem találtak betörőt, csak egy idegen nőt, valamint egy vicces kedvű sztárt a földön heverészve. Boy George teljesen ki volt ütve, így a rendőrök, akik egyébként is mérgesek voltak a hamis riasztás miatt, szétnéztek egy kicsit. A helyszínelők betörésre utaló nyomokat nem találtak, viszont több mint 3 és fél gramm kokaint 14 műanyag zacskóban igen: a cucc a nappali asztalának közepén volt. Boy George-ot azonnal letartóztatták.

Nem bűnös

Az énekes ügyvédje, Lou Freeman elmondta, védence korábban partit tartott otthonában és a drog nem az övé volt. "Rendíthetetlenül kitart ártatlansága mellett. Nem bűnös. Minden lehetséges módon harcolni fog" - jelentette ki az ügyvéd. Ezt követően az énekes visszatért londoni otthonába.

Öt év pihenő

A homoszexualitását nyíltan vállaló énekesnek voltak már problémái a kábítószerrel, heroinfüggőségéről pár éve könyvet is írt. A Do you really want to hurt me? kezdetű sláger előadójának az utóbbi időben anyagi gondjai is vannak, az előbb idézett dal jogdíján kívül ugyanis nem sok bevétele van. Ha most bűnösnek bizonyul, több mint öt év szabadságvesztés vár rá.