Boy George kénytelen New York mocskát takarítani

2006.08.01. 15:24
Boy George eredetileg abban reménykedett, hogy a közmunkát, amit kokainbirtoklás miatt róttak ki rá, nemes célokra fordíthatja. Az ingyenes AIDS-ellenes koncert helyett azonban New York legmocskosabb utcáit takaríthatja.

Nix koncert

A Guardian információi szerint Boy George az elmúlt hétig meg volt róla győződve, hogy egy nagyszabású AIDS-ellenes grátisz koncerttel kiválthatja majd a közmunkát, amire azért ítélték, mert kokaint találtak manhattani lakásán. Az énekesnek ehelyett minden reggel hétkor meg kell jelennie New York egyik középületében, ahol kesztyűt, seprűt és felmosórongyot kap, hogy a város utcáit tisztára sikálja.

Extrém ruhákban takarít majd

Extrém ruhában

A Boy George számára kijelölt körzet a Culture Club énekesének pechjére egyike a turisták által leginkább látogatott negyedeknek. Emellett a New Yorkban ilyenkor tomboló negyven fokos hőség sem fogja feltétlenül könnyíteni a reggel héttől sötétedésig tartó munkát.

Boy George ügyvédei mindent elkövettek, hogy a bíró belemenjen az énekes eredeti elképzelésébe, szerintük ugyanis sokkal több értelme van az AIDS megelőzésnek, mint annak, hogy egy tehetséges művésszel mosassák fel a város halpiacát. Az énekes viszont nem tiltakozott, de a bíróságon megígérte, hogy csak extrém ruházatokban fog megjelenni a helyszínen.

Viccből hívta ki a kopókat

A magas hangjáról és feltűnő öltözködéséről híres, eredetileg George O'Dowd névre hallgató sztárt 2005. októberben fogta el a rendőrég, miután kokaint találtak lakásában. A közmunkára ítélt George hajnali háromkor maga hívta ki a rendőrséget, mert egy állítólagos betörést akart bejelenteni. A helyszínre érve azonban a rendőrök nem találtak betörőt, csak egy idegen nőt, valamint egy vicces kedvű sztárt a földön heverészve. Boy George teljesen ki volt ütve, így a rendőrök, akik egyébként is mérgesek voltak a hamis riasztás miatt, szétnéztek egy kicsit. Ekkor leletek rá a 14 zacskó kábítószerre.