horoszkóp

Melegházasságot kötött a Boyzone énekese

2006.03.20. 17:27
Összeházasodott a második celebpár Nagy-Britanniában, ezúttal az egykori Boyzone-tag mondta ki a boldogító igent vállalkozó pasijának.

Stephen Gately egykori Boyzone-tag követte Elton John példáját és összeházasodott barátjával: a harmincéves énekes vasárnap mondta ki a boldogító igent Andy Cowles-nak, akivel már évek óta együtt él.

Ott volt a többi srác is

Stephen Gately

Stephen és vállalkozó barátja egy privát lagzin ünnepelték egybekelésüket a londoni Goring Hotelban. Stephen korábbi tiniegyüttesének tagjai, Keith Duffy és Shane Lynch is megjelentek a ceremónián, ám egykori menedzserük, Louis Walsh a helyi Metro újság értesülései szerint influenzára hivatkozva távol maradt.

A pár egyébként már három évvel ezelőtt hivatalosan szentesítette Las Vegasban kapcsolatát, még mielőtt Angliában is engedélyezték volna a melegházasságot.

A jogszabály szerint nem kifejezetten házasság

A korábban elfogadott jogszabály, amely ugyan nem nevezi kifejezetten házasságnak az azonos neműek együttélését törvényesítő polgári ceremóniát, de gyakorlatilag házastársi jogokat ad az anyakönyvvezető elé járuló homoszexuális és leszbikus pároknak, először - 2005. december 19-től - a Nagy-Britanniához nem tartozó, de vele együtt az Egyesült Királyságot alkotó Észak-Írországban tette lehetővé férfi, illetve női párok esküvőjét.

A csajok voltak az elsők

Pár nappal később Skóciában, Angliában és Walesben is lehetővé vált az azonos nemű párok törvényes házassága. Az első ceremóniát az északír fővárosban, Belfastban tartották. A városháza házasságkötő termében egy leszbikus pár, Shannon Sickles és Grainne Close esküdött örök hűséget egymásnak. A legnagyobb felhajtás ez idáig Sir Elton John és barátja, David Furnish esküvője körül volt.