Sem a perzselő forróság, sem a tomboló hurrikánok, de még a pletykalapok folyamatos zaklatása sem tudta eltántorítani Brad Pittet attól, hogy eljátssza élete legkeményebb szerepét. Vajon a Trója, a legújabb történelmi-háborús szupermozi meghozza-e Hollywood legszexisebb színészének a várva várt Oscar-díjat? Az Elle újságírója Máltán, a forgatás helyszínén látogatta meg a stábot.
Pitt 17.5 millió dollárt tesz majd zsebre ezért a szerepért, de állítólag a puszta személye minimum 150 millió dollárral több bevételt hoz a Warner Bros.-nak. Lakókocsijának ajtaján lézernyomásos felirat: Akhilleusz.

Az Elle újságírója Brad Pitt-tel a lakókocsijában találkozott, ahol a klímaberendezés épp nem működött. "A légkondi úgyse nagyon passzol Homéroszhoz" - lépett túl a problémán a színész. Bőre aranybarnára sült a kimerítő felkészülés alatt, melynek során még a cigarettázásról is leszokott. "Szegény feleségem! - sóhajt fel. - Szerencsére már túl vagyunk rajta.".

Pitt szerint Akhilleusz "az irodalomtörténet legmérgesebb hőse", és hogy megfelelően azonosuljon vele, a színész a forgatás alatt nem hozhatta megszokott bűbájos formáját. "Szinte szerzetesként élem itt az életem, nem viccelődhetek például kedvemre a többiekkel, mert félek, kiesnék a szerepemből. Az egész életemet megváltoztatta ez a film, rengeteg régi szokásomat kellett elhagynom és sokat vagyok egyedül."

Ezzel kapcsolatban az egyik díszlettervező a következőket mondta: "Kilenc hónapja forgatom ezt a filmet, de Brad Pitt-tel még soha nem találkoztam. Szerintem nem is létezik..." A paparazzikat azonban nem lehet átverni. Pár hónapja a világ összes bulvármagazinját bejárta a kép, melyen Brad Pitt Akhilleusz teljes harci díszében mobiltelefonál a tengerparton. Még az alsóneműjével is pletykalapok címlapján foglalkoztak. "Igen - mondja mosolyogva. - Úgy tudom, eredetileg a harcosok nem hordtak semmit a felszerelés alatt, de mivel ezt a filmet gyerekek is megnézhetik majd, mi mindenképpen fogunk."

A cikk teljes változata a májusi Elle magazinban olvasható.