'Jennifer most szomorú'

2004.06.15. 10:31
Brad Pitt, bár kiegyensúlyozottnak tűnt, beismerte, hogy utált a Trójára edzeni, Homéroszt mindazonáltal szereti, nem fél az öregségtől, de igazán szeretne már egy gyereket, bár tudja, felesége szomorú, hogy véget ért a Jóbarátok. A színész a women.com internetes oldalnak nyilatkozott.
Brad Pitt, annak ellenére, hogy Amerika egyik legjobban fizetett színésze, azon kevesek közé tartozik, akit a filmeken és Hollywoodon kívül más is érdekel - szögezi le rögtön a women.com. A Trója forgatása előtt például két évig semmiféle mozival nem volt hajlandó foglalkozni, visszavonult, hogy maga felügyelhesse félig-meddig saját tervezésű háza építését, és hogy egyik legkedvesebb hobbijának, a fényképezésnek hódoljon.

Pitt fotói hamarosan könyvben is megjelennek, és a sztárszínész az építészetben is profi szeretne lenni, ezért nemrégiben Amerika egyik legismertebb építészénél, Frank Gehry-nél kezdett szakmai gyakorlatot. Úgy tűnik azonban a Thelma és Louise, az Interjú a vámpírral és számos egyéb film sztárja egyelőre marad a filmezésnél. Nemrég mutatkozott be Achilleus szerepében a Trójában, és jelenleg a Tripla vagy semmi folytatását forgatják George Clooney-val.

A Trójában nyújtott alakítását egyébként élete legkeményebb szerepének nevezte a színész, mind fizikai, mind szellemi szempontból. Brad Pitt ugyanis

átrágta magát a teljes Iliászon,

Tekintse meg képeinket!
és számos szakirodalmat is átolvasott, ami közelebb vihette őt a filmszerephez. "Ez máig az egyik legfontosabb és legnagyszerűbb könyv, nem véletlen, hogy ennyi filmnek és történetnek lett az alapja." - fogalmazott Pitt. A színész azt is elmondta, hogy először nem tűnt túl vonzónak számára, hogy "aranyfiút" játsszon, ráadásul fizikailag is rengeteget kellett készülni, aztán mégiscsak elvállata.

"Bámulatos, hogy egy kis kapuzárási pánik mit hoz ki az emberből. Tényleg, decemberben betöltöttem a negyvenet, ez is nagyban motivált." - mondta viccesen a women.com internetes oldalnak. Később azonban beismerte, hogy nem okozott neki különösebb lelki válságot a évforduló.

"Ez van, már felelős vagyok magamért, nem foghatom a hibáimat másra, nem okolhatom semmiért a szüleimet. Én vagyok felelős a hibáimért és a döntéseimért. Mindig azt gondoltam, hogy a negyvenedik születésnapomra majd veszek magamnak valami igazán nagyszerűt, mondjuk egy 40 éves sportkocsit, vagy ilyesmit. Ehhez képest éppen egy kimerítő forgatásnál tartottunk, a szülinapomon Achilles és Hektor csatáját vettük fel. Aztán amikor visszatértem Los Angelesbe, elmentünk egy meghitt vacsorára a feleségemmel és a barátaimmal." Brad Pitt, ahogy maga fogalmaz utólag képes azt mondani, hogy élvezte a forgatást,

a felkészülést azonban brutálisnak,

már-már embertelennek nevezte. "Felfogadtam egy saját edzőt, aki mindent kihajtott belőlem. Napi három-négy órát edzettem, egy csomó magas fehérjetartalmú ételt ettem naponta négyszer, és le kellett szoknom a dohányzásról. Nem mondhatnám, hogy élveztem, ráadásul hamarosan a kard-próbák is elkezdődtek."

Mindenhez hozzá lehet azonban szokni, a kemény edzésekhez is, sőt a színész saját bevallása szerint hamarosan a szoknyát is megszokta, sőt kifejezetten kellemes viseletnek találta. Ennek ellenére, forgatás után azt nyilatkozta, soha többet nem akarja látnia a jelmezeket - sőt, bevallotta, hogy a dohányzásra is újból rászokott.

Brad Pitt magánéletéről mostanában sok pletyka látott napvilágot, ráadásul sokan tudni vélik, Jennifer Anistonnal való

házassága nem olyan idilli,

mint kívülről tűnik. A színész ennek ellenére, soha nem felejti el megemlíteni a felségét, sőt azt mondta, a forgatásban is nem kis részben azért hagyott két év szünetet, hogy feleségével lehessen. "Sokat voltunk együtt ez alatt a két év alatt, de mindketten tiszteljük, és elfogadjuk a másik munkáját, tudjuk, hogy sokszor csak rövid látogatásokra futja, de ha ezt nem fogadnánk el, nem menne" - nyilatkozta. Hozzátette, hogy késznek érzi magát az apa-szerepre, és már

nagyon szeretne gyereket.

"Jennifernek azonban most nem olyan könnyű, szomorú, hogy véget ért a Jóbarátok, hiszen ez egy hatalmas változás az életében. Éveken keresztül dolgozott együtt a kollégáival, és most elválnak útjaik. Ezek az idők nagyon sokat jelentettek neki, és rengeteg barátot szerzett, ezért szomorkodik. Mindazonáltal izgatottan várja élete következő szakaszát."

A Jóbarátokban egy rövid időre még Brad Pitt is feltűnt, és bevallotta, hogy rettenetesen frusztrálta és idegesítette a forgatás.

Zavarta, hogy feleségével kell játszani,

valamint ő mozifilmek forgatásához van szokva, és egy tévésorozat forgatása sokkal feszítettebb tempóban telik, ami idegesítette a színészt. Mindenesetre annyira nem tartja vonzónak, hogy ismét a feleségével játsszon.

Brad Pitt egyelőre jól viseli a körülötte lévő felhajtást. Nem tartja idiótának rajongóit, és nem tartja tehernek a hírnevet. Azt mondja, minden elfogadható, amíg nem válik megszállottsággá. Legkellemetlenebb rajongói élményei közül azt idézte fel, amikor Argentínában egyszer bemászott a hálószobájába az egyik rajongó. "Akkor még Gwyneth Paltrow-val jártam, és éppen készültünk ágyba bújni, mikor egyszer csak felnéztem, és ott állt egy 14 éves lány. Átmászott a falon, és betört a házamba."

Arra a kérdésre, hogy bán-e valamit az életében, Brad Pitt azt felelte, hogy semmit. "Ennek ellenére nem vagyok maradéktalanul boldog, de nem bánok semmit. Hiszek abban, hogy a hibáid ugyanúgy meghatározóak, mint bármi más. Hiszen ezek által érted meg igazán önmagadat, enélkül nem megy."