Hajbakaptak az örökségen Marlon Brando gyerekei

2004.08.24. 12:52
Még alig ismerik egymást, de már ellenségeskednek Marlon Brando gyerekei. A nemrég elhunyt filmszínész örökösei szerint a legidősebb fivér eddig is túl sokat kapott. Másrészről nem tudnak megegyezni abban sem, ki, mit kapjon a házak és a korallszigetek közül. Az ügyvéd árverést javasol, amelyből osztozkodhat mind a tíz kedvezményezett.

A nemrég nyolcvan éves korában elhunyt Marlon Brando öröksége ügyében összegyűlt a filmszínész tíz, a világ különböző pontjain élő gyereke. A legtöbb örökös életében először láthatta féltestvéreit Los Angelesben, írja a New York Daily News.

Végrendeletében Brando elsőként legidősebb fiáról, a 46 éves Christianról emlékezett meg, de vagyonából ugyanúgy részesül a 43 éves Mikó, a 41 éves Teihotu, a 38 éves Rebbeca Brando Kotlinsky, a 28 éves Maimiti, a 23 éves Raiatu, a 15 éves Nina Priscilla, a 12 éves Myles Jonathan, a 10 éves Timothy Gahan. A vér szerinti örökösökön kívül Brandónak volt egy fogadott gyereke, Petra Brando-Corvalt, akit azonban nem sorolt a kedvezményezettek közé végakaratában.

Christian túl sokat kapott

-Az öt családból származó gyerekeket máris összeköti az ellenségeskedés legidősebb féltestvérükkel szemben. Úgy vélik ugyanis, Christian mind az apa törődéséből, mind az örökségből többet kapott, mint amennyit arányban ők - említette a Brando-klán egyik ismerőse a New York Daily Newsnak.

Christian a színészlegenda Anna Kashafival kötött házasságában született, majd válásuk után a szülők egy évtizedig harcoltak a fiú felügyeleti jogáért. Az elsőszülőttet végül az Oscar-díjas színésznek ítélte a bíróság. A kamasz gyereket később édesanyja elrabolta, és Mexikóba vitte. Az apa és a fiú közti mély kapcsolat Brando egész életét végigkísérte annak ellenére, hogy néha évekig haragban voltak egymással. A testvérek úgy tudják, nem szerény jusst kapott a fiú Cheyenne húga barátja, Dag Drollet halála után is. Cheyenne ezt követően öt évvel később öngyilkos lett.

-A konfliktusforrás inkább az, hogy az örökösök nem tudják eldönteni, ki mit kapjon az örökségből - állította egy másik, a család közelébe tartozó forrás.

Házak és korallszigetek közt

Brando ügyvédje, David Seeley elmondta, július elején felbecsültették a színész ingatlanjainak értékét, amelyek összesen 21.6 millió dollárt érnek. Ismeretes ezek közt, hogy egy tahiti kormányhivatalnok szerint a kultszínész birtokába tartozott Tetoaroa, az a 700 hektáros, összesen 13 szigetet magába foglaló terület, amely Tahititől 26 kilométerre fekszik.

-A legvalószínűbb, hogy az ingatlanokat elárverezik - jelentette ki az ügyvéd. Ez pedig Marlon szomszédját, és legjobb barátját, Jack Nicholsont is érdekli.