horoszkóp

Marlon Brando vagyonára ál-hitelezők is pályáznak

2004.09.24. 15:52
Mióta kiderült, hogy Marlon Brando mégsem szegényen halt meg, egyre többen jelentkeznek, hogy szeretnék végre behajtani a júliusban elhunyt színésznek nyújtott egykori kölcsöneiket. Egy barát például a lefolyóba szorult gyűrűjét követeli. A kiterjedt család egyelőre türelmes.
Két hónappal a színész halála után megindult a nagy harc Marlon Brando örökségéért. Régen látott barátoktól kezdve egészen egy kis repülőtársaságig mindenki sorban áll, hogy a hirtelen felbukkant vagyonból kivegye a részét - adta hírül a Reuters.

Türelmes gyerekek

A családtagok, akik egyben az örökösök is, eddig bírták a gyűrődést, és egy emberként állnak ki a színészóriás emléke és vagyona mellett. Az összesen kilenc, öt különböző anyától származó gyermek között eddig nem került sor nagyobb vitára, bár jól értesültek tudni vélik, a legidősebb fiúnak, a 46 éves Christiannak jut a legtöbb a családi vagyonból, melyet a kisebb testvérek némiképp sérelmeznek.

David Seeley, a hagyatéki ügyeket intéző ügyvéd azonban tagadja, hogy a családtagok között bármiféle vita felmerült volna, ami érthető is lehet, hiszen a több mint 20 millió dolláros vagyonból egy fogadott lányon kívül mindenkinek jut. Érdekes módon nevelt lányát nem, ám gyermekei mellett még két jó barátját is a kedvezményezettek közé sorolta Brando a végrendeletében. "Az egész család együttműködik, hogy minél gyorsabban és egyszerűbben menjen a vagyonelosztás, és ne nehezítsék meg még jobban, ezt az amúgy is fájdalmas időszakot" - nyilatkozta az ügyvéd.

Egyre többen

Seeley azt is elmondta, hogy összesen hat állítólagos hitelező jelentkezett, aki most szeretné behajtani a színésznek nyújtott kölcsönét. A feltűntek között van többek között egy Tahitin működő légitársaság - amelyik állítólag Brandót és barátait szállította a színész tulajdonában lévő, Tahiti közelében lévő kis szigetre, - valamint egy régi barát, Joan "Toni" Petrone is. Utóbbi egyébként 3 ezer dollárt követel arra hivatkozva, hogy tíz évvel ezelőtt zöldséget darabolt Brando konyhájában, mikor gyémántgyűrűje lecsúszott az ujjáról és a mosogató lefolyójának örök rabjává vált. Petrone pedig tíz éve arra vár, hogy új gyémántgyűrűt vásárolhasson magának. Egyesek szerint azonban ennél még jóval többen fognak hitelezőként jelentkezni, a könnyen megszerezhető vagyon reményében.