Meghalt a legismertebb brazil playboy

MTI
2004.03.05. 19:17
Pénteken Rio de Janeiróban elhunyt Jorginho Guinle, a legismertebb brazil playboy, akinek hódításai között olyan filmcsillagok voltak, mint Marilyn Monroe, Romy Schneider, Jane Mansfield, Kim Novak és Rita Hayworth. Guinle 88 éves volt.
A dúsgazdag egykori nőcsábász csütörtök reggel önszántából távozott a riói Ipanema kórházból, miután visszautasította, hogy alávesse magát az orvosok által szükségesnek tartott hasi aortaműtétnek. A playboy utolsó kívánsága az volt, hogy a szülei által 1923-ban építtetett Copacabana Palace luxushotel egyik szobájában hunyhassa le örökre a szemét, és ez teljesült.

Guinle francia kereskedőcsalád gyermeke volt, aki húszéves korában több száz millió dolláros vagyont örökölt. A Guinle-család birtokolta Santos kikötőjének koncessziós jogait.

Jorginho mindvégig őrizte azokat a társasági fotókat, amelyek híres szerelmi kapcsolatai idején készültek, és partnereivel együtt örökítették meg. Marilyn Monroe 20 éves volt viszonyuk idején, majd Guinle három hónapig járt Rita Hayworth-szal, két évig Jane Mansfielddel. Az életművész fényes ünnepségeket rendezett olyan sztárok tiszteletére, mint Orson Welles, Romy Schneider és Nat King Cole, amikor azok Rióba látogattak a karneválok idején. Az "édes élet" azonban véget ért, amikor 1972-ben lejárt a Guinle-család santosi koncessziója.

2001 nyarán Jorginho még egyszer bekerült a hírekbe: az Entre Amigos - Barátok között - utazási iroda bejelentette, hogy az akkor 85 éves playboy elvállalta élete első fizetett állását, brazil turistákat kalauzolt a párizsi Ritz hotelbe, New York-i dzsesszklubokba, valamint Michael Douglas kaliforniai rezidenciájára.