Vasárnap este fél nyolc körül lép színpadra a Budapest Sportarénában Britney Spears, aki először jár Magyarországon. Szombat este a bécsi Stadthalléban koncertezik a 22 éves popdíva, akit Madonna avatott hajdan egy felejthetetlen pillanatban popikonná, még ha csak egy teátrális asszonyi csókkal is. Bécs és Budapest után további európai és amerikai koncertek következnek, a távol-keleti országokban azonban hiába várják az énekesnőt, aki a Baby one more time című dalával debütált tizenévesen.
Vasárnap este hétre hirdették meg Britney Spears koncertjét a Budapest Sportarénába, a művésznő várhatóan fél nyolc körül lép színpadra. Szombat este a bécsi Stadthalléban boldogítja a rajongókat, Budapest után München, Oberhausen, Gent, Párizs, Belfast, Dublin és Lisszabon következik. Június végén az USA-ban folytatódik a turné, a távol-keleti rajongóknak azonban idén nélkülözniük kell Britneyt, mivel a The Onyx Hotel Tour az énekesnő kimerültsége miatt hozzájuk már nem jut el. Az Elle egy klipforgatáson interjúzott a tinisztárral.

Tavalyig úgy tűnt, a fiatal pophercegnő körül minden csupa móka és kacagás. Három listavezető album, bolondos, szerelmes dalok, szexis videoklipek, sok pénz és luxus. Nyilvánosság előtt zajló szerelem Justin Timberlake-kel. Aztán egyszer csak az Élet megmutatta Britney-nek, hogy a problémák elől még egy burokban élő tinisztár sem menekülhet. Szülei válóperre készültek, első filmje hatalmasat bukott, sőt, váratlanul a romantikus szerelem is véget ért Justinnal. És Britney-nek elege lett. Egy időre hazautazott, hogy kipihenje magát. Az emberek pedig vesztesnek kiáltották ki.

"Mindenkinek szüksége van arra, hogy néha tartson egy kis szünetet - mondja a pamlagon ülve, két körömrágás között. - Ez teljesen normális. Csak ezt nem szabad nagydobra verni. Én itt rontottam el, ettől lett ügy belőle. Naivan azt gondoltam, hogy ha abbahagyom a munkát, akkor újra átlagember lehetek, de persze, nem... - mosolyog bánatosan. - Továbbra is híres maradtam."

És ami még ennél is rosszabb: valaki nagyon visszaélt a bizalmával. Fél évvel szakításuk után Justin Timberlake szóló- albumot adott ki és úgy döntött, hogy a siker érdekében pletykalapoknak árusítja ki kapcsolatuk minden apró részletét. Még egy olyan videoklipet is forgatott, amelyikben egy Britney-hasonmással együtt szerepel, hogy egyértelművé tegye, kinek szól a dal, a Cry me a river (Sírj nekem folyót). "Borzalmas volt - mondja Britney. - Nagyon nehezen viseltem, hogy annyira kitárulkozott. Minden interjú, amit akkoriban adott, erről szólt, és olyan nyíltan beszélt a magánéletünkről, hogy arra gondoltam, már semmi sem szent ezen a világon. Nagyot csalódtam benne..."

Bizony, a szívfájdalom még a 21 éves pophercegnőket sem kerüli el. De Britney Spears mára túl van rajta. És azt is elárulja, hogyan.

Éld át a fájdalmat, aztán felejtsd el az egészet!

"Justinnak mindig különleges helye lesz a szívemben. Végül is ő volt az első szerelmem." Sajnálja, hogy nem alakultak jól a dolgok, de annak örül, hogy végül nem Mrs. Timberlake-ként végezte. "Azt hiszem, túl komolyan vettem az egészet, fiatal vagyok én még az ilyesmihez. Nagyon egészséges, hogy nem vagyok már ebben a kapcsolatban. Vannak emberek, akik nagyon fiatalon elkötelezik magukat. Én magam is ebben a szellemben nőttem fel, de ma már azt gondolom, életem legnagyobb baklövése lett volna követni a példájukat."

Ráadásul egy szakításból akár jó dolgok is kisülhetnek. Például hitelesebb művészi teljesítmény. "A fájdalom nagyobb művésszé tesz - mondja és megérinti a térdemet. - Ez tény, tapasztalatból mondom... Jaj, ez elég rosszul hangzott, ugye? Egy csomó ember sokkal szörnyebb dolgokon megy keresztül, mint én. Én! Milyen tapasztalataim lehetnek nekem? - mondja drámai hangon és megrázza a fejét. - De az igaz, hogy annak köszönhetően, ami velem történt, az új albumon jobban énekelek. Csak azért, mert végre érzek. Valódi érzelmeim vannak, amik igazán belőlem jönnek."

Mikor megkérdem tőle, el tudja-e képzelni, hogy ők ketten Justinnal még egyszer újra összejöjjenek, azt feleli: "Én befejeztem. Komolyan. Nagyon szerettem, sőt túlságosan is, de itt már túl sok minden történt. Megbocsátottam neki, elfelejteni nem tudom, de nekünk nincs közös jövőnk."

Menj és szórakozz új fiúkkal!

Felfedezte tehát, milyen jó is egyedül lenni. "Nagyon akartam, hogy legyen barátom, de így egyedül most végre azt tehetem, amit csak akarok. Nincsenek számonkérő telefonhívások. Az elején ez kicsit fura volt, de most már nem is tudnám elképzelni magam egy párkapcsolatban. Sokkal izgalmasabb így az élet!" Nemrég egy MTV-s bulira ment el a barátnőjével. "Táncoltunk, és odajött egy régi ismerősöm. Elkezdett 'úgy' táncolni velem - meséli csillogó szemekkel. - Nekem rögtön az jutott eszembe, hogy 'Úristen, talán megint összejövök valakivel!' Ilyenkor a legkisebb dolgok is olyan izgalmasak, még az is, ha mondjuk csak megérinti a hátam!"

"És ki az a fiú?" - kérdem tőle, de nem árulja el. Tanult a hibáiból. "Ugyan már, elmentem egy filmpremierre Colin Farrellel, és másnap már a US Weekly címlapján voltunk!"

Úgy tűnik, nem hajszolja az újabb kapcsolatot. "Olvastam egy magazinban, hogy azt nyilatkoztam: 'Én csak arra vágyom, hogy szeressenek', de sohasem mondtam ilyet. Ez olyan csöpögős." Az a cikk egyébként végig arról szólt, hogy a fiúk nem merik leszólítani, de Britney-nek a szégyenlős fiúkkal szemben is megvan a maga fortélya. "Ha nekem tetszik egy láthatóan félénk fiú, akkor egyszerűen elkezdek flörtölni vele - ahogy kimondta, rögtön visszakozik. - Egyébként nem vagyok túl jó flörtölésben..." Ezt nehéz elképzelni, hiszen most néztem végig, hogyan bűvölte a kamerát. "Fura, mert az emberek azt hiszik, valódi díva vagyok, belül mégis egy szégyenlős kislány lakik. Mikor kamera előtt állok, tudom hogyan kell viselkednem, de ha egy szobába kerülök mondjuk négy fiúval, hirtelen én leszek a legfélénkebb nyuszi."

Találd meg magadban a nőt!

Négy hét szabadság után már tűkön ült, hogy visszamehessen a stúdióba, és végre elkezdjék felvenni a negyedik albumát. "Olyan sok mindenen mentem keresztül, hogy ki kellett írnom magamból - mondja, és mielőtt még felmerülne a kérdés a kedves olvasóban: nem Justinnak írt válasznótát. - Nem lettem volna képes rá - mondja és megrázza a fejét. - Nekem inkább laza, könnyed dalokra volt szükségem, hogy felviduljak. És abban is biztos vagyok, hogy senkit nem érdekelnek az én személyes élményeim."

"Hát, én attól félek, hogy mégis..." - vetem közbe.

"Szerintem az olyan öncélú. Egyébként a lemezen igazán gyors dalok vannak, amelyek bulizós hangulatba hoznak, mert én imádok táncolni. Valójában ez egy vibráló album."

A vibrálót úgy érti, hogy érett és szexis. Szinte mindenkivel dolgozott a lemezen, Mobytól kezdve P. Daddy-ig, és ezzel sikerült létrehoznia egy ritmusos, izgalmas, rapbetétekkel teletűzdelt, igazi mondanivalóval rendelkező albumot, amit a lemezkiadó Madonna Ray of Lightjához hasonlít, de szerintem sokkal inkább az Eroticára hajaz.

A cikk teljes változata az Elle júniusi számában olvasható.